ŚWIETNY SAMOCHÓD. Porównując z Toyotą RAV4 czy Hondą CRV (jeżdziłem obydwoma) widać może, że SUZUKI nie jest tak dobrze wyposażony i ma pewne mankamenty, jednak mi daje więcej satysfakcji z jazdy i ciesze się że wybrałem jednak "Gitarke"
Troche za słaby przy niskich obrotach na dwójce. Do tego dość głośny. Dający mimo to dużą frajde z jazdy (na asfalcie i poza nim).
Dopóki się nie przyzwyczaiłem to był to największy mankament "Gitary". Wcześniej miałem typową sportową (krótką i precezyjną) - ta w Suzuki jest przeciwieństwem. Z czasem jednak jak do wszystkiego można się przekonać.
Przeszkadza jedynie lewy słupek. Nie jest to jednak aż tak uciążliwe.
Ocena byłoby lepsza gdyby rozgrzewał się szybciej.
Zaskakująco dużo miejsca w środku - zarówno z przodu jak i z tyłu. Naprawde bardzo wygodny samochód.
W trasie odnosi się wrażenie, że mogłoby być lepsze ale przynajmniej nie jest cicho, sennie i monotonnie. :-)
Może oceniam przez pryzmat "smoka" jakim jeżdziłem wcześniej ale spalanie jest całkiem niezłe. Od tankowania do tankowania zazwyczaj wychodzi 8,5l/100km.
Ceny przeglądu nie są przesadnio wysokie. Napraw jeszcze nie było i oby tak zostało. :-)
Cena jak na swoją kategorię świetna.
Poprostu warty tych pieniędzy.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 DDiS 129KM 95kW