Ocena kierowcy - Suzuki Grand Vitara II SUV 5d Facelifting
Przebieg:
889 tys. km
Okres użytkowania:
4 lata
: elastyczny, dynamiczny i proporcjonalnie do pojemności i stałego napędu 4x4 nie paliwożerny
Auto bardzo wdzięczne w jeździe po trudnych drogach asfaltowych z dziurami i gruntówkach czyli wszędzie. Wjeżdża pod każde krawężniki. Silnik 2.4 daje radę pod światłami i w trasie i jest bardzo cichy. Fotele super wygodne z przodu. Spalanie miasto i trasa 9 l bez względu zima czy lato co nie jest mało ale nie jest dużo ze względu na ciężar auta i stały napęd 4 x 4. Wysoka pozycja za kierownicą. Nie jest to duże auto ale sprytne przy parkowaniu. Auto jest dość twarde ale bez przesady. Spełnia moje oczekiwania. Zapłaciłem za Premium 92 tys. zł i wtedy nie było lepszej oferty auta z takim wyposażeniem i możliwościami a mieszkam na wsi.
Cichy elastyczny i swoje wypije ale bez przesady. Powyżej 3000 obrotów wgniata w fotel.
Precyzyjna, przydałby się 6 bieg.
Super zwrotne auto
Bardzo dobra. ogromne lusterka boczne. Cofając pamiętać trzeba o kole zapasowym wydłużającym auto. Czujniki nie załatwiają sprawy. Serwis założył je prawidłowo za trzecim razem. Polecam ksenony.
Wszystko pod ręką ale widać rozwiązania z lat 90 tych, solidne ale bez fajerwerków. Szkoda że tak mało informacji na raz można zobaczyć na maleńkim wyświetlaczu.
Ogrzewanie i klima OK
Z przodu komfortowa, fotele ekstra a tył jak w bagażówce. Rozwiązanie składania tylnej kanapy ogranicza przestrzeń bagażową ale miejsce dla mojego owczarka niemieckiego jest ok.
Jestem po Civicu zaskoczony ciszą w kabinie
Wydaję ok 1000 zł miesięcznie na paliwo i mnie to nie przeraża. Zero usterek
Za 92 tys. zł nie kupiłbym auta z takim wyposażeniem i napędem 4x4 na wieś i miasto.
nic
nic