Ocena kierowcy - Suzuki Grand Vitara II SUV 5d Facelifting

Paweł, 12 lat temu
Silnik 2.4 VVT 169KM 124kW
Rok produkcji 2010
Suzuki Grand Vitara II SUV 5d Facelifting 2.4 VVT 169KM 124kW 2008-2012 - Oceń swoje auto
Inne : ksenony to rewelacja
autko mnie nie zawodzi, nie jest przestronne ale czuję się w nim bezpiecznie, bagażnik przeciętny sposób składania kanapy trochę z innej epoki, nie preferuję offroad ale samochód wyjechał z błota i gliny do połowy przednich kół i za to byłem mu wdzięczny
silnik cichy elastyczny pow. 3 tys. obrotów zbiera się świetnie
pracyzyjna czasami trzeba przpompować aby wrzucić 3 bieg brakuje 6 biegu
Nigdy nie sądziłem,że auto jest tak zwrotne zarówno przodem jak tyłem decyduje to ołatwości parkowania
wysoka pozycja za kierownicą i wielkie lusterka boczne dają świetny ogląd. przy cofaniu pamiętać trzeba że auto jest dłuższe od karoserii o koło zapasowe
nic nie jest przesadzone wszystko jest tam gdzie powinno być, duże czytelne wskaźnikibyłoby doskonale gdyby nie pokrętła informacji na wyświetlaczu jak z lat 90 tych i mała możliwość równoczesnego wyświetlenia informacji
bardzo sprawna wentylacja klima bez zarzutu, odparowanie przedniej szyby bardzo szybkie
mało miejsca na tylnej kanapie na nogi, ekstra fotele z przodu umożliwiają wygodne siedzenie
jaetem mile zaskoczony ciszą w samochodzie choć nie jeżdżę szybko
przy silniku 2,4 benzyna spalnie 8 do 9 l w mieście nigdy nie przekroczyłem 10 l nawet przy temp. - 20 C porównując inne głosy o paliwożerności jestem miło zaskoczony ceny przeglądów w normie
kupiłem wersję premium za 94 tys. zł i za takie pieniądze nie kupiłbym innego auta z takimi możliwościami terenowymi.
bez uwag
bez uwag