: Stosunek ceny do jakosci - za 100 tys mam duze bezpieczne i wygodne auto! inen marki chca 130 tys z tym wyposazeniem i z silnikiem Diesla! Polecam wszystkim test roznych auto u dealerow oraz Podglad na SERWIS CENY i Ceny czesci! Kazdy mowi diesel tanszy ale nie patrzy na awaryjnosc aut i na CENY W SERWISIE!!! Szukalem suva ,auta bezpiecznego,duzego i pojemnego oraz majacego to cos! Uwazam ,ze auto idealne na Polskie warunki - trwale zawieszenie ( mocne) , bezpieczne ( auta te po 2010 roku w USA dostaly wysokie noty - wczesniejsze modele 2007 roku gorsze!) , pakowne oraz budzace zachwyt innych. Za ta cene z taka opca wyposazenia ciezko znalesc auto. Xtrail, kuga, Rav 4, Sportage ( nowosc wiec ludzie beda go testowali) Outlander sa drozsze o 20-30 tys. Ja nie widze sensu przeplacac a jak slysze ze 2,4 spala wiecej niz diesel roznica ok 4 litr to mowie i co z tego jak serwis diesla i koszt zakupu jest drozszy i bardziej awaryjny! a jak sie policzy to wszystko to nie ma sensu kupowac diesla. Jezeli ktos duzoooooo jezdzi to wybierze inny samochod: Wiekszy lub limuzyne ,a nie suva.