Ocena kierowcy - Suzuki Baleno III

przemopj, 3 dni temu
Silnik 1.2 DualJet 90KM 66kW
Rok produkcji 2016
Suzuki Baleno III 1.2 DualJet 90KM 66kW 2016-2019 - Oceń swoje auto
Silnik : Zużycie paliwa na poziomie 5,3 litra zimą, przy jeździe na automatycznej klimatyzacji, z średnio ostrym przyspieszaniem, 50 miasto 50 trasa. Rewelacja!
Bardzo dobre auto za stosunkowo niewielkie pieniądze. Idealna do miasta i na krótkie trasy.
Silnik pali bardzo mało paliwa, nie spala oleju. Brak dolewek od wymiany do wymiany. Niskie koszty obsługi.
Biegi działają precyzyjnie przy przebiegu 150 tys. Brak 6 biegu.
Zawieszenie sztywne - nie pływa.
Brak śladów rdzy w samochodzie 8 letnim. Lakier jak na dzisiejsze standardy trzyma normę.
Trochę za mała przednia szyba. Dla osób wyższych może to powodować problemy np. przy obserwowaniu świateł na skrzyżowaniach. Nie zawsze są na wysokości wzroku. Lusterka duże - OK. Lusteko wsteczne i szyba ok.
Miałem przyjemność mieć samochód prawie maksymalnie wyposażony. Przyciski w odpowiednim miejscu. Wszystko intuicyjne.
Bez zastrzeżeń. Nagrzewa szybko, klima automatyczna w normie. Jedna wymiana chłodnicy klimatyzacji na przestrzeni 4 lat.
Jak na swoją wielkość auto daje naprawdę dużo. Przestronne w środku. Jedzie się wygodnie przy 4 dorosłych osobach.
Japońskie auta nie słyną z wyciszenia. Do prędkości 100-110 w normie. Autostrada daje się we znaki.
Generalnie auto tanie w utrzymaniu i w bezawaryjne. Praktycznie w ciągu 4 lat wymienione została chłodnica klimatyzacji, tarcze i klocki oraz oczywiście olej i filtry. Zastrzeżenia budzi jedynie wymiana sprzęgła przy 110 tys. jednak nie wiem czy to to wada samochodu czy styl jazdy mojej żony :).
Bardzo dobry stosunek jakości do ceny.
Przez 4 lata i ponad 90 tysięcy km nic z drobiazgów się nie zdarzyło. Auto działało perfekcyjnie.
Wymiana sprzęgła przy 110 tys. Jednak nie wiem czy to przypadkiem nie styl jazdy mojej żony. Wymieniona chodnica klimatyzacji przy zakupie przy 60 tys.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.2 DualJet 90KM 66kW [l/100km]

5,1