: 2500km to nie dużo ale na pewno jestem zadowolony.
Przy normalnej jeździe samochód mało pali i dobrze się prowadzi. Niestety przy większych prędkościach daje o sobie znać mała masa. Samochód staje się bardzo wrażliwy na podmuchy nawet niezbyt mocnego wiatru.
Do tej pory jeździłem Hyundaiem i20, który ma prawie takie same wymiary, jednak po wejściu do Baleno doznaję jakiegoś zakrzywienia przestrzeni. Dużo więcej miejsca ma kierowca, pasażerowie i bagaż. Fajnym bajerem jest tempomat adaptacyjny, przy którym podczas jazdy autostradą można naprawdę odpocząć.
Na początku nie specjalnie podobał mi się wystrój deski rozdzielczej (Premium+). Ogólnie wszystko czarne na czarnym tle, jednak ładna deska i20 ze srebrnymi wstawkami odbijała się w szybach.
Mała szyba przednia morze denerwować przed światłami. W zamian za tę niedogodność, autko mniej nagrzewa się w słońcu i nareszcie osłony przeciwsłoneczne nie są za małe podczas jazdy pod słońce.
Tylna szyba też jest mała co trochę utrudnia jazdę tyłem, ale pewnie się do tego przyzwyczaję.
No i na koniec spalanie. Po mieście pali 2 litry mniej niż poprzednik. W mieście spalił mi 5,5l a w trasie 3,9l. Autko ma mały zbiornik paliwa ale przy takim spalaniu i tak rzadziej tankuję niż kiedyś.