Ocena kierowcy - Suzuki Baleno II Sedan

madpicek@wp.pl, 22 lat temu
Silnik 1.6 i 16V 96KM 71kW
Rok produkcji 1999
Suzuki Baleno II Sedan 1.6 i 16V 96KM 71kW 1999-2002 - Oceń swoje auto
Generalnie bardzo fajne auto jeśli zaakceptuje się jego "uroki" czyli hałas i mało komfortowe zawieszenie. Jestem bardzo zadowolony i na razie nie mam zamiaru się go pozbywać.
Dość głośny ale bardzo dynamiczny, zero problemów, wysokoobrotowy ale dający niezłą radochę z jazdy
Nie jest to sportowa skrzynia ale chodzi bardzo lekko i dość dokładnie. Żadnych problemów.
Mam mieszane uczucia, wydaje mi sie ze zawieszenie dość głośno pracuje, mimo dobrych amortyzatorów np. rzuca na torowiskach ale wiekszych problemów nie mialem. Nadsterowny w szybkich zakretach podczas hamowania ale ładnie można go opanować. Wystarczajaco stabilny przy gwałtownych skrętach. Dla mnie móglby być twardszy.
Ja tam wszystko widzę. Troszkę przeszkadza tylny słupek.
Wszystko na swoim miejscu choć brakuje schowków.
Ogrzewanie i klima bez zarzutu.
Z tyłu praktycznie zero miejsca ale mam chyba nietypowe fotele z przodu. Z przodu ok choć też bez szaleństw. Jestem wysoki ale starcza dla mnie miejsca.
Niestety dość głośny. Głośno pracuje zawieszenie i silnik.
Zależy od stylu jazdy. Przy spokojnej 6.5l/100km na trasie i ok 8.8l/100km w mieście, przy ostrym ciśnięciu ok 7.5l/100km na trasie i ok 9.8l/100km w mieście. Myślę że to dobry wynik szczególnie że mam bardzo ciężką nogę i nierzadko kręcę silnik do 6000obr
Próbowałem sprzedać ale się nie udało i zrezygnowałem. Auto nietypowe dlatego ludzie są nieufni.
Wymieniałem dotąd jedną żarówkę z tyłu i...to wszystko. Przejechane 94tyś. km czyli chyba nieźle.
Suzuki Baleno II Sedan