: Ladnie się kręci i ma moc którą czuć.100KM w aucie o wadze 1090 kg to ladnie.
Przeniesienie napędu
: Skrzynia biegów
Układ hamulcowy
: Zapiekają sie zaciski
: cieńka blacha
Świetne auto z doskonałym wyposarzeniem jak z klasy wyższej,niezawodne i całkiem ładne ale duży minus za miękką blachę i bardzo kiepskie bezpieczeństo podczas wypadku.Nawet pomimo poduszek.
Ładnie kręci się do 4 tys,dalej jest już nieznośnie głośny ale do 5,5 tys daje radę
Po wymianie skrzyni i nowym sprzęgle spisuje sie zawodowo :)
Generalnie idealny kompromis na warszawskie drogi i dziury,wysoki prześwit ulatwia pokonywanie tego badziewia na drodze i przejechanie niejednego wysokiego krawężnika bez obaw o zachaczenie podwoziem.
Przeszkadza mi przedni słupek i parowanie wnętrza
Wszystko na swoim miejscu,4 elektryczne szyby, el. lusterka, regulacja foteli.
Wentylacja sama w sobie ok choć uważam ze dmuchawa jest bardzo głośna.
Ogrzewanie bardzo sprawne i szybkie, gorzej w zimę, zanim sie silnik nagrzeje to albo zaparujesz albo zmarźniesz przy nawiewie :)
Jest absolutnie wystarczająca
No to to sie nie ma czym szczycić, jest glośno i do 100 km/h jest nawet przyjemnie ale już 130-150 to przegięcie
Uważam że jak na taka dynamikę i komfort to 7-8l w korkach to idealne spalanie.Sprawdzane wielokrotnie bo sam nie dowierzałem,ale to prawda. Zimą,miasto w korkach i śniegu 10 l.
Nic lepszego i tak wyposarzonego w tej cenie nie dostaniecie nigdy!
Ale pod warunkiem ze ktoś przed tobą dbał. Ja wymieniłem skrzynię,sprzęgło,komplet przewodów hamulcowych,wahacz,przeguby,szczęki,olej,filtry,płyny,uszczelkę pod zaworami i od 10 000 jeździ jak nowy!Koszt całkowity wraz z naprawami to 4800 zł.No cóz, części nie sa najtańsze i trudne czasem do dostania.
Uważam że naprawdę wysoka niezawodność.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 96KM 71kW