Ocena kierowcy - Suzuki Baleno II Kombi

Grzegorz, 17 lat temu
Silnik 1.6 i 16V 101KM 74kW
Rok produkcji 2000
Suzuki Baleno II Kombi 1.6 i 16V 101KM 74kW 1998-1999 - Oceń swoje auto
Inne : Ogólnie cały samochód nie dość, że tańsze niż podobnego typu inne auta to tak zdecydowanie bezawaryjne chyba muszę stwierdzić iż to najlepsze kombii jakie kiedykolwiek widziałem i jakim jeździłem. Nie sprzedałbym tego auta nigdy szkoda że w 2002 skończyli jego produkcję. Poczekam aż będzie jego kontynuacja wtedy ten oddam komuś z rodziny bądź przyjaciół za darmo bo to auto jest bezcennym Skarbem i żadna cena nie adekwatna do jego wartości.
Karoseria : BRAK
Silnik : BRAK
Zawieszenie : BRAK
Auto na 5+ powiem generalnie, że zawsze byłem uczulony na japońce i nie wiem co mnie wtedy tknęło aby kupić suzuki ale to najlepszy nieprzemyślany ruch mojego życia. Nie wiem jak inne marki ale ten samochód nie ma wad nie wiem jak to możliwe oczywiście mówię o silnikach benzynowych bo ropniaki ponoć się nie sprawdzają każdy kto ma wie o czym myślę
nic nie można zarzucić w porównaniu do aut niemieckich totalny odlot już nigdy więcej aut od naszych zachodnich sąsiadów psują się co chwila a ja nie mam zamiaru marnować czasu na siedzenie w serwisie 24 h przynajmniej raz na miesiąc (zero ingerencji w silnik baleno przez 3 lata) silnik nie bierze nawet kropelki oleju a moc zwiększona do 115 KM
ogólnie jeden mankament dziwnie czasami wchodzi wsteczny tzn muszę go wrzucić dwa razy poza tym bajka
dopasowany dobrze do naszych dróg jak wszyscy jednak wiedzą trzeba unikać naszych dziur ale to już nie wina auta tylko...Prowadzenie tego auta to coś niesamowitego
w porównaniu z innymi kombi widoczność jest wręcz idealna
bez komentarza aby nie obrażać innych marek
klima działa idealnie ale zimą wystarcza bardzo szybko działający zwykły system nawiewu za to latem zimna klima działa tak jak powinna nie jak w niemieckich blaszakach
bagażnik jak dla mojej rodziny 2+1 w sam raz myślę że spokojnie wystarczyłby na 2+2.Jeżdzę w długie trasy jeszcze dodatkowo z teściami (dziecko w foteliku) i miejsca nikomu nie brakuje.
ogólnie dobre choć akurat ja nie powinienem oceniać tej kategorii mam sportowy wydech przy zwiększonej mocy na 115 KM trochę słychać silnik ale ja to musze czuć że jadę jak ktoś będzie pewnie miał zwykły wydech powinien być zadowolony
jak na ten silnik idealnie straszyli mnie że będzie palił 10 litrów ale to ludzie którzy od wieków mają bajkę o cudzie aut niemieckich
Auto najlepiej kupić w Polsce bo jest u nas traktowane z jakimś dziwnym dystansem mało ludzi nim jeździ a za granicą dobre wersje są drogie więc handlarzą nie opłaca się sprowadzać bo za taką cenę u nas wolą niemieckie niby sprawdzone wraki wycofane już z ruchu. Auto bardzo doceniane w Austrii,Holandii,Niemczech,Szwajcarii jest ich masa ale trudno kupić bo ludzie nie chcą sprzedawać a ponadto Polakom jak już wcześniej pisałem wydaje się za drogie zgodnie z naszymi krajowymi cennikami.
nigdy żadnych usterek poza wymianami elementów zużywających się czyli (opony, wycieraczki)
nigdy w trasie mnie nie zawiódł i myślałbym że to normalne ale jeden kolega ma punto 2003 i co rusz go ściągają z trasy drugi ma 307 2002 i elektryka mu siada co chwile a komputer pokładowy wciąż wykazuje usterki a w serwisach im golą za wizyty jak za zboże

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 101KM 74kW [l/100km]

6,7