Ocena kierowcy - Subaru XV I Crossover Facelifting

Silnik 2.0i 150KM 110kW
Rok produkcji 2017
Okres użytkowania: 1 rok
Subaru XV I Crossover Facelifting 2.0i 150KM 110kW 2016-2017 - Oceń swoje auto
Przeniesienie napędu : Bardzo wygodny do jazdy po wszystkim. A w polsce jest różnie.
Bardzo udany , niezawodny i wszechstronny samochód. Wygodny na miasto, oszczędny w trasie. Bezpieczny !
To moje drugie Subaru, benzynowy bokser jest rewelacyjny. Trzeba dać mu chwilę na rozgrzanie, dobrze zbiera sie przy 0-60, nieco brakuje mocy przy 90-120. Ale to nie jest samochód dla dresa.
Dla mnie idealna. Zero komplikacji i trwałość. Trzyma moment przy wyprzedzaniu. W mojej wersji są łopatki z wirtualną przekładnią 7stopni. W wersji „manualnej” można trochę pobawić się momentem obrotowym.
Są samochody subaru z prawdziwym 4x4 AWD i są pozostałe samochody które nawet koło tego nie stały. Jesień 2022, atak mrozu. Oblodzona przełęcz, na starcie kilka aut zawraca , po 2km ktoś stoi w miejscu i go cofa, dalej 3-4 auta w rowie. A my spokojnie bo na całorocznych , na „cztery buty” wszędzie dojedzie!
Premium to nie jest, ale i tak wypada dużo lepiej niż tańsze Honda czy Toyota. Ale lepiej dbać .
Bez zastrzeżeń. Tylne okienko mniejsze niż w CRV czy Rav4 no ale jak to porównać.
Środek na dobrym poziomie. Brakuje regulacji twardości oparcia, i kilku rzeczy które ma juz outback, a najbardziej ze fotele z tyłu są dzielone 1/2 a nie 1/1/1.
Klima na nowoczesnym czynniku, drogo ale eko. Spoko chłodzi ale gorzej odparowuje.
Jak na ten gabaryt auta jest super. Przod wcale gorszy od mojego poprzedniego (crv), tył lekko ciasny na dorosłego chłopa.
Słychać to i owo. Ale nie ma tragediiz
Opony nie będą tanie i wieczne. Klima z tych nieco droższych Przeglądy to kwestia lokalizacji Pali tyle ile musi. W mieście 10 w trasie 6-7. ja po mieście nie jeżdżę
Wg mnie idealny. Jak trafi się na tak zadbany model jak mój to będzie hit! Ale nowe (140-150k) to też nie jest dużo. Z tym że nie kupiłbym tej hybrydy e-boxer
Narazie brak takich tematów.
Brak. oby tak dalej.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0i 150KM 110kW [l/100km]