Ocena kierowcy - Subaru Outback VI

Silnik 2.5i 169KM 124kW
Rok produkcji 2021
Subaru Outback VI 2.5i 169KM 124kW od 2021 - Oceń swoje auto
Przeniesienie napędu
2.4xt, wersja USA , brak możliwości wyboru na AC tego silnik. To kolejne Subaru bo dwóch Foresterach oraz wrx sti. Za wszelką cenę chcieliśmy spróbować innej marki, po 11 latach w Subaru. Braliśmy pod uwagę tylko auta używane w granicach około 150tys, np BMW X3, BMW 3 kombi, audi A6, Volvo v60cc, oraz v90cc. Jeśli chodzi o wydaną kwotę Subaru było liderem, auto zakupione po szkodzie ( tak wiem wiem "chrupek" z USA) przebieg 16500km wyposażenie Limiter ( radary, asystenty, grzane fotele, itd..)
Silniki 260km, naprawdę daje radę. Zawieszenie wysokie ( opony z wysokim profilem) dość miękkie. Wrażenie że mocy za dużo.
Jakaś wersja cvt, łopatki przy kierownicy. Jedyna wada brak trybów jazdy
Komfortowy, jak wiesz czego można oczekiwać od kombi na szczudłach.
Wszystko ok, wizualni kwestia gustu. Super relingi które możesz wykorzystać jak belki do montażu Boksa itp
Super siedzisz jak w suvie bądź niewielkiej terenówce
Jak u Japończyków, jak w Subaru
Wydajne wszystko działa jak należy. Nawiewy na tył, Psiak ma komfortowe warunki
Bardzo przestronne, 4 dorosłe osoby mają bardzo dużo miejsca
Może to nie jest audi, bmw, Volvo. Ale za tą kasę naprawdę dobrze. Do 120, jest bardzo dobrze, powyżej dobrze.
Na ten moment oleje auto ma około 30tys, olej według zaleceń wymieniam co 9tys km. Mając na uwadze poprzednie auta. Spodziewam się podobnej eksploatacji, więc wymiany wynikające z przebiegu..
Tu proszę 6⭐⭐⭐⭐⭐⭐, jak wspomniałem na wstępie, kilka miesięcy szukaliśmy alternatywy. Za tę kwotę mogliśmy zakupić Volvo v60cc z 2019 w diselku z przebiegiem 80tys. Worki ale 65 tysiecy mniej, i turbo benzyna. Wybór dla mnie był oczywisty. Przy przebiegu jakie miało Volvo outback zmieni właściciela .

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.5i 169KM 124kW [l/100km]

8,3