Dobrze, mimo pewnych mankamentów jestem zadowolony z wyboru.
Jest na pewno cichszy niż 2.0 TDI Passata, czasami dziwnie drga, serwis twierdzi że to program testowy i czyszczący filtr cząstek stałych
Uwaga ta dotyczy głównie biegu wstecznego, ta skrzynia po prostu nie działa!!!
Bardzo przyjemnie, wystarczająco komfortowy ale odpowiednio twardy przy szybkiej jeździe
bez uwag
wszystko w zasięgu ręki logicznie i sensownie poukładane
dobrze choć dziwnie ustawiony program automatycznej klimatyzacji jak już osiągnie żądaną temperaturę nawiew kieruje na nogi co przy dłuższej jeździe staje się nie przyjemne
jestem wysoki i może dla tego trochę ciasno, szczególnie mały fotel ze zbyt krótkim siedziskiem, nie dający się dalej odsunąć fotel kierowcy choć może to i lepiej bo nie dało by się z tyłu włożyć fotelika dla dziecka
Na poziomie aut tej klasy, choć czasami ten silnik dziwnie pracuje, powyżej 3500 obrotów trochę słychać że to boxer
Zużycie wg komputera 6,5 - 7,5 l/100 km, przebiegi 70% autostrada(tempomat na 160km/h), reszta miasto, ale wg mnie o litr większe, to i tak dużo lepiej niż 2,0 benzyna w Foresterze(średnia 12-13 l/100km)
W końcu w normalnych pieniądzach, żeby jeszcze był dostępny z automatem to następnego biorę w ciemno
na dystansie 30 tyś km i przez 4 miesiące nic się wydarzyło, oby tak dalej :)
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TD 150KM 110kW