Przeniesienie napędu
: auto jedzie jak po szynach, tam gdzie chce
auto nie należy do lekkich (4x4) ale bokserskie 6 cylindrów i 3000ccm wystarcza by sprawnie się poruszać (przypominam, że to nie jest auto sportowe a rodzinne kombi)
silnik pracuje cicho (po przekroczeniu 5000 obr słychać karabin maszynowy - ryczy ale z taką lekkością i zapasem jakby chciało powiedzieć spoko spoko mam jeszcze sporo zapasu, szkoda, że nie bulgocze jak imprezka ale to 6 cylindrów z układem wydechowym równoodległościowym (symetrycznym)
a jest tam w ogóle jakaś skrzynia? ;-)) wciskam pedał gazu i jadę , to mój pierwszy automat i dopiero się uczę (a trzeba się nauczyć szczególnie wyprzedzać bo na razie do pełen kick down i alleluja do przodu)
subaru , confidence in motion ;-)) bajka, legenda, rewelka, zobaczyć na zakręcie w lusterku wstecznym znikające bmw 530i bezcenne
nie widzę minusów (no może trochę duża przednia maska ale to chyba po przesiadce z A3)
siedząc w kurtce i zapinając pasy bezpieczeństwa załączam przez przypadek ogrzewanie fotela, brak sterowania radiem w kierownicy, brak pełnej regulacji fotela pasażera, trochę krótki podłokietnik
nagrzewa się szybko, chłodzi rewelacyjnie , podgrzewane fotele - to nie tylko gadżet - są fajne
myślałem, że będzie bardziej przestronnie ale tragedii nie ma
silnika poniżej 5000 obr prawie nie słychać, mimo, iż auto ma 11 lat nic nie trzeszczy nie stuka nie puka
3 litry, stały napęd na 4 kółka, automat i prawie 1800 kg ... no cóż coś za coś
spokojna jazda: miasto: 14l, trasa: 9l
niespokojna jazda: trasa: 15l, miasto: no limit :-((
ale powiem szczerze : myślałem, że będzie gorzej
oprócz przepalonych żaróweczek podświetlania przełączników wszystko okna razie bez problemów
na razie bez problemów