Ocena kierowcy - Subaru Outback II

Caukers, 17 lat temu
Silnik 2.5 165KM 121kW
Rok produkcji 2000
Subaru Outback II 2.5 165KM 121kW 2000-2004 - Oceń swoje auto
Silnik : Brzmienie i osiągi.
To jest SUPER auto dla kogoś kto potrzebuje auta rodzinnego z charakterem i auta oferującego duży komfort. Poza ty, doskonałe warunki jezdne. POLECAM!!!
Doskonałe brzmienie boxera, tego chyba nic nie zastąpi. Wprawdzie w Legacy jest on bardzo dobrze wygłuszony ale i tak brzmi bajecznie.
4-ro stopniowy automat z opcją "POWER" (sport) oraz "SNOW" działa bez zarzutów ale niestety to nieco przestarzały typ skrzynii, więc brakuje możliwośc sekwencyjnej zmiany biegów no i conajmniej 5-tego biegu.
4x4 w Subaru jest doskonałe!!!
Bardzo dobra, lusterka też dobrze oddaja "wsrteczną" rzeczysistośc. Moje auto to kombi ale i tak jest naprawdę dobra widocznośc przy cofaniu.
Wszytsko na swoim miejscu. Design kokpitu nieco przestarzały, a może raczej kalsyczny (oczywiście w japońskim rozumieniu tego słowa). Generalnie wszystko w zasiegu wzroku, ręki no i intuicyjne. SUPER !!!
Klima jest za mocna, ale wcale mi to nie przeszkadza. Wentylacja bardzo dobra, dodatkowo można rozsunąc panoramczny szyberdach :)
Daję ocenę bobrą + ze względu na to, że przy moim wzroście (188) nie mam tam super dużo miejsca. Poza tym auto bardzo wygodne zarówno na przednich fotelech jak i na tylnej kanapie. Bardzo duża przestrzeń bagażowa w wersji kombi.
To auto jest niesamowicie wyciszone !!! Na wolnych obrotach niemal nie słychac silnika!
Zużycie paliwa na przyzwoitym poziomie. W mieście, przyjeździe w korkach ok. 13l/100km. W trasie przy jeździe z prędkością ok. 110 spalanie na poziomie 9,5-10l/100km. Przy bardziej dynamicznej jeźdezie w trasie no i przy większych prędkościach spalania dochodzi do 11,5l/100km. Ceny części nie są wygórowane, poza tym te auta się nie psują :)
Super auto w dobrej cenie - mówię o używanych :)
Czasami przypadkiem włączę podgrzewanie foteli, myślę że przyciski powinny byc umiejscowione raczej na panelu środkowym niż na podłokietniku.
BRAK usterek!!!

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.5 165KM 121kW [l/100km]