zawsze leje droższe diesle (verva, gold itp.) póki silnik zimny klekocze i słychać to wewnatrz. po kilku nastu kilometrach już jest cisza i spokój. Elastyczność wspaniała, na 5 biegu mozna sobie spokojnie jechać 80km/h i nie trzeba redukowac przy wyprzedzaniu.
Odrobine bardziej prezycjnie zeby biegy wchodziły i było by idealnie, pozatym naprawde dobra.
stałe symetryczne 4x4 i zadna nawierzchnia nie straszna, a kręte drogi to sama przyjemnośc dla kierowcy, pasażerowie czasem oddmiennego zdania ;)
wspaniała prezycja w prowadzeniu i przeiwdywalna reakcja auta na skręcanie kierownicą
Przyciemnione tylnie szyby ograniczają widoczność.
Za to duże lusterka zasługują na duuuży plus, nigdy nie miałem porblemów z parkowaniem.
żadnych udziwnień wewnątrz. plastyki mogły by być lepszej jakości. trochę za mało schowków. fotele wygodne i dobrze trzymają. kierownica bardzo wygodna. sterowanie klimatyzacją mogło by być trochę bardziej rozbudowane.
przód dobrze. podgrzewane przednie wycieraczki sie czasem przydają.
z przodu nie brakuje, tylnia kanapa zapewnia komfort na dłuższych trasach dzieciom lub max dwóm dorosłym z niedługimi nogami.
Jak wcześniej wspomniałem początkowy klekot troche irytuje, jednak po tym jest już super. Jeśli dobre opony to do 120 km/h jest miło i przyjemnie, powyżej tej prędkości zaczynają sie szumy.
Zużycie paliwa zaskauje jak na taką mase, moc i 4x4. przy przepisowej jeździe komputer pokazuje poniżej 6l/100 km.
w miescie 7-10L/100 km
serwis w ASO drogi, jak to ASO.
Póki co żadnych większych napraw nie było
na tę chwilę jestem zadowolny ;)
wskazania średniego spalania się zawiesiło kilka razy i trzeba było resetować trip, poza tym nic :)
Poważnych usterek nie było. Słynne słabe sprzęgło nadal jeszcze żyje i ma sie dobrze. Choć jestem nastawiony na to, że wkrótce czeka mnie jego wymiana.
Ani razu nie zawidół w trasie (kilkarazy niemcy, hiszpania, włochy)
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TD 150KM 110kW