: naprawdę świetny 165KM w połaczeniu z trakcja daje niesamowitą pewność prowadzenia jakiej nie czułem w innym z dotychczas prowadzonych aut no może porównywalnie Quatro Audi
Przeniesienie napędu
: Dyferencjał
Układ hamulcowy
: ASO montuje kiepskie klocki i tarcze
Bardzo pojemne auto do przewożenia większych gabarytów na co dzień , na trasę , na narty, do zadania szyku :-) uniwersalne
Opinia dotyczy modelu 2.0R 165 KM silnik pracuje cicho i przyjemnie wkręca się na obroty i ciągnie aż do czerwonego pola na obrotomierzu bez spadku mocy, której mogłoby być więcej przy tak dobrej trakcji
trochę haczy
prowadzenie auta to frajda trzyma się drogi jak przyklejone im gorsze warunki drogowe tym większa dostrzegalna różnica m-dzy jedną osią , przekładnia kierownicza stuka na kocich łbach przy skręconych kołach-irytujące
bez zastrzeżeń
wnętrze szybko się nagrzewa nie paruje
powyżej 120km/h nie jest to ciche auto zaczyna dokuczać szum powietrza ,jak je kupiłem miało 30tys nic nie skrzypiało 80tys na polskich drogach i już tak wspaniale nie jest
średnio ok 10,5 , chociaż przy spokojnej jeździe na trasie nawet 8,2. Przeglądy ok 1200, rozrząd 2700,komplet klocki tarcze w aso na jedną oś to ok 1400pln-sporo
dość często przepalają się żarówki H7 średnio co 7tys km
tutaj muszę obsmarować serwis poleciał mi dyferencjał - w gdańsku wymienili mi wydech( na szczęście jeszcze na gwarancji),w szczecinie wszystkie łożyska dyfra, w gdańsku nie zmienili mi filtra powietrza -zapomnieli , przypomnieli sobie jak przepustnica się zacieła i auto zgasło na trasie,nie katuje auta a tarcze z przodu i klocki wymieniałem już 3 razy tył raz na 87tyś,sprzeęgło przy tym przebiegu trochę dusi przy ruszaniu z wzniesienia ,no i świerszczyk dwumasowego- nie miałem takich dolegliwości w innych autach , ALE I TAK BARDZO0 LUBIĘ SUBARYNKĘ
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 16V 150KM 110kW