Ocena kierowcy - Subaru Legacy I Sedan

konrad_bro@op.pl Konrad Kraków, 21 lat temu
Silnik 2.2 4WD 136KM 100kW
Rok produkcji 1990
Subaru Legacy I Sedan 2.2 4WD 136KM 100kW 1989-1994 - Oceń swoje auto
Od kiedy go kupiłem, jestem zagorzałym fanem tej marki i tego modelu. Niby staruszek ale bardzo sprawny i niezawodny no i ten design - dach z przetłoczniem, szyby bez słupków. Z pewnością jest to auto dla pasjonatów ale myślę, że jeszcze długo ta klasyczna elegancja będzie się podobać. Jedyny problem to koszt obsługi i części zamiennych - (w autoryzowanych serwisach) dramat. Jednak dla chcącego... wszystko można znaleźć np. w internecie. Zresztą co z tego, że jakiś element jest droższy od tego samego do innej marki skoro psuje sie(jeśli wogóle) znacznie rzadziej.
W tym musi być jakaś magia. Boxer to trudny temat (patrz Alfa Romeo) ale skosnoocy sie na tym znają.
Dla mnie trochę za długi skok drążka zmiany biegów, no i to delikatne sprzęgło.
Co tu się rozpisywać - Japonia (i to w najlepszym wydaniu) pełną gębą.
Nie ma powodów do narzekań, auto spore ale bez udzownień utrudniających obserwowanie bliżnich zza szyb. Solidne 4 pkt.
Szaro ale czuć, że materiały do wykończenia z górnej półki. Duże brawa za siedzenia. Natomiast największa lipa - umiejscowienie włącznika spryskiwaczy reflektorów i tempomatu.
A czego więcej oczekiwać - wlecie chłodzi w zimie jeszcze dodatkowo w pupę zagrzeje - kto ma lepiej?
Dla mnie tyle co jest to wystarczy. Ewentualnie z tyłu mogłoby być więcej.
W sumie to chyba o to chodzi. Jadę delikatnie to nie słchać nic a jak mnie noga zacznie swędzić to zaraz wszyscy to słyszą - chyba o to chodzi...
Lubi, lubi ale bez przesady. Stały napęd, większe opory toczenia a spalanie jak w zwykłym 2,0-2,5l autku z napędem na jedną oś - dobry wynik.
Jakość super ale koszt części - awaria.
Dobrze "skręcone" auto. Naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Cały problem zaczyna sie jak polskie "mechesy" zaczną w nim dłubać.
Generalnie wszystko co powinno działać po prostu działa i nie chce się popsuć, tylko to sprzęgło i końcówki drążka stabilizatora.
Subaru Legacy I Sedan