Świetne auto, kolejny też będzie legacy! Zmieniam olej i filtr co 15 000 i czekam do kolejnej zimy !!!! naprawdę warto!!!! Idealne na wyjazd w góry na narty. Reszta info w opisie.
Rewelacja, bardzo elastyczny, na 5 biegu można się bujać już od 50 km/h, od 4000 pm bardzo dobre przyśpieszenia ( katalogowo 0-100 9s). Nigdy nie było problemów z rozruchem w duże mrozy, mimo dużego przebiegu!
Haczy 3 przy agresywnej redukcji podczas wyprzedzania, czasami wsteczny nie chce wskoczyć, ogólnie nie jest źle, bardzo płynnie wchodzą biegi podczas spokojnej jazdy. Reduktor bardzo przydatny podczas ciągnięcia ciężkiej przyczepy, w trudniejszych warunkach terenowych też się przydaje :)
Doskonały!!!!!!! najlepiej poczekać do zimy żeby się o tym przekonać ;)
OK, to jest kombi, więc nie ma problemu z wyczuciem auta.
raczej wszystko pod ręką,tak jak w japońcu! trochę starodawne suwaki od dmuchawy, idzie się przyzwyczaić.
W zimie grzeje super, bardzo szybko się nagrzewa, natomiast w lecie... brak klimy w mieście jest odczuwalny, w trasie jest OK
Nie trącam pasażera łokciem więc jest dobrze :) z tyłu też jeszcze nikt nie narzekał, a w bagażniku nikt nie jeździł :p (jest duuuuży)
Nie mam oryginalnego tłumika a mimo to jest całkiem dobrze przy spokojnej jeździe! przy większych prędkościach denerwuje szum od uszczelek (auto ma prawie 20 lat a uszczelki pewnie jeszcze oryginalne więc ma prawo!!) a pomruk boksera jest miły dla ucha i mi nie przeszkadza :)
Miasto spokojnie - 10-11
Miasto agresywnie - 12-13
trasa spokojnie - 7-8
trasa hardcore - 10
Przeciętnie w jeździe mieszanej na baku 55 litrów wychodzi około 580 km co wydaje mi się dobrym wynikiem zważywszy na pojemność 2.2, stały 4x4 i pokusę wciskania gazu do oporu :D
Nie ma lepszego kombi 4x4 za taką kaskę!!! warto zainwestować kilka tyś a frajda w zimie murowana!
Padł silniczek krokowy, używka 150 zł, poleciały 2 końcówki drążków kierowniczych (to przez zimowe drifty i wrocławskie drogi), oryginalne 65 zł za sztukę, koreańska podróba 45 zł :))))), padł akumulator, styki od prawej szyby zaśniedziały - sam przeczyściłem, spaliła się tylna wycieraczka - chciałem zeskrobać lód w zimie więc to na własne życzenie, nie naprawiałem, po drobnej kolizji (oczywiście w zimie i również na własne życzenie) wymieniłem całą lampę za 150 z allegro :)
BRAK !!!
- zużycie paliwa dla silnika 2.2 Super 4WD 136KM 100kW