Auto kupione i sprowadzone z zagranicy . Użytkowane było niepełne 2 lata 60% miasto 40% trasa . Sylwetka jak kto lubi , niektórzy porównują do Lanosa ale mi się podobała . Wnętrze obszerne dla 4 osób za to bardzo mały ( płytki ) bagażnik ponadto po oparciu tylnych siedzeń nie ma płaskiej powierzchni tylko pojawia się schodek w dół . Karoseria bardzo wrażliwa na wgniecenia . Bardzo dobry układ jezdny 4x4 . Bardzo słaby silnik i wysokie spalanie . Niestety ze względu właśnie na ten silnik i spalanie nie kupił bym tego samochodu ponownie , dodatkowym minusem jest bardzo duży problem z odsprzedażą tego samochodu ( brak chętnych na model z tym silnikiem ) i co za tym idzie bardzo duża a utrata na wartości . Już bardziej poleciłbym Imprezę z silnikiem 2.0 .
Największy minus . Za slaby silnik do masy samochodu i do napędu 4x4 . Brak mocy . Jeżeli nie chce się żeby wyprzedziła ciebie Dacia Logan trzeba kręcić silnik powyżej 5000 a wtedy spalanie drastycznie rośnie . Podobnie jest na trasie , samochód z 4 osobami i próba wyprzedzenia to koszmar .
W moim egzemplarzu biegi chodziły dosyć opornie .
Największy plus , szczególnie zimą . Nigdy nie miałem problemów z utratą kontroli . Bardzo pewne prowadzenie .
Dobra widoczność , bez uwag .
Ergonomia w porządku , intuicyjna obsługa . Proste wnętrze , wszystko pod ręką .
Bardzo głośna klima na niskich temperaturach . Normalnie suszarka .
Auto komfortowe dla 4 osób . Mam 188cm i nie odczuwałem dyskomfortu z przodu .
Bardzo wysokie jak na silnik 1.5l spalanie .
Bardzo delikatna karoseria mało odporna na wgniecenia ( szkody parkingowe itp ).
Przez niepełne 2 lata bez poważnej usterki .
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 i 107KM 79kW