Ocena kierowcy - Subaru Impreza II Sedan

Marcin, 15 lat temu
Silnik 2.5 WRX STI Turbo 280KM 206kW
Rok produkcji 2005
Subaru Impreza II Sedan 2.5 WRX STI Turbo 280KM 206kW 2005-2008 - Oceń swoje auto
Inne : Zawias sportowy, Po SVX i alfie na torsenie wiedziałem na co mogę liczyć w Imprezie. Inne to pozytywny odbiór innych zakochanych w kultowym aucie.SVX też nietuzinkowy nie wzbudzał takich emocji.
Boxer jak lokomotywa w pełnym zakresie obrotów. Nie wymaga wkręcania tak jak Evo Dzwięk jest poezją
W Sti jest bardzo dobrze. W zimie trudność przy niedogrzanym silniku we wbiciu 2 lecz mija to po pierwszych km. Rozsądni nie czubkują nie zezgrzewając pieca więc tak widać musi być. Poza tym poezja skrzynia krótka dobrze zestopniowana
Trzeba się wjeżdzić w potworka,ale jest przewidywalny i posłuszny.Warto pojechać na tor by się zaprzyjażnić-polecam.
Cofanie z regałem na ogonie sprawia na początku trudność;-)
Minimalizm.Wszystko pod ręką.Nie zaglądałem ani razy do instrukcji obsługi.
Klima w semi automacie działa ok ale powoduje przy włączeniu dziwne \"zaburzenia \"obrotów na postoju.Dobre przewietrzanie wnętrza przy otwartych oknach podczas ruchu pojazdu.Szybkie nagrzewanie zimą.
Jest 4 osobowy 4 drzwiowy i ma bagażnik.Widziałem tu już gorsze auta. Dla wielodzietnej rodziny się nie nadaje ale dla singla, 2 osób ew z 1 maleńtwem wystarczy.
Tu niestety przy prędkościach przelotowych i niezgodnych z kodeksem cicho nie jest.Współgra to z mocno przeciętnym by nie powiedzieć słabym audio. Musisz kochać dzwięk boksera i szum wiatru z piskiem opon,Motocykliście nie dokucza ;-)
Bardzo szybka i zwinna bestia.Królowa zakrętów i lużnych nawierzchni. Bezawaryjna jeśli tylko nie jesteś palantem oszczędzającym na płynach.Pierwsze kilometry po zakupie , właściwe ułożenie silnika odwdzięcza się. Tanie i nietanie auto. Jak kochasz to cię będzie stać nawet w polskich realiach.
Felga pęknięta-do dziś nie wiem co było powodem.Serwis bez szemrania zaopatrzył mnie w nową i to było dla mnie olbrzymim pozytywnym zaskoczeniem.
Brak

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.5 WRX STI Turbo 280KM 206kW [l/100km]