Bardzo dobre auto. Jeśli egzemplarz jest w bardzo dobrym stanie to za 15k PLN z nową instalacją LPG mamy auto, którym się po prostu chce jeździć.
Dobra trwałość i wystarczająca moc. Chętnie wkręca się na obroty choć byłoby lepiej gdyby lepiej ciągnął od dołu a nie dopiero od 4-5k
Jak na stary i trwały automat szybko przełącza biegi i redukuje
Bezkonkurencyjnie dobry. Amortyzatory w moim egzemplarzu nawet 86% trzymania - tego nie mają nawet nowe samochody. Po prostu jest bardzo miękki i przez to komfortowy i super trzyma się drogi a że środek ciężkości jest nisko, to miękkie zawieszenie było możliwe do zastosowania.
Jak każdy japoniec z lat 90. rdzewieje. Trzeba dbać i konserwować to jest ok.
wąskie słupki i szyby bez ramek powodują, że przeszklenia mają dużą powierzchnię
Moja wersja season ma prawie kompletne wyposażenie ale brakuje mi szyberdachu, oświetlenia przy lusterku, ogrzewanych lusterek oraz tempomatu - to wszystko było dostępne w tym modelu
wszystko ok, szyby nie parują nadmiernie
jest ok tylko z tyłu mogłoby być więcej miejsca, współczesne kompakty są większe w środku
można jechać do 140 we względnym komforcie, forester z tych lat jest głośniejszy, warto dodatkowo wyciszyć samemu amatorsko niewielkim kosztem
Części dość tanie, nawet oryginały - pod warunkiem że nie bezpośrednio z ASO, mechanika i elektryka trwała jednak z racji wieku występuje starzenie materiałów
jeśli nie zależy nam na prestiżu, którego próżno szukać w cenach 10-15k to jest to na pewno jeden z lepszych wyborów
kupiłem lekko uszkodzony mechaniczne i byłem tego świadom, wyszło jeszcze kilka mniejszych rzeczy ale wszystko udało się ogarnąć i teraz jeździ się jak nowym autem
typowe usterki to przepływomierz oraz sonda lambda
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 4WD 115KM 85kW