Ocena kierowcy - Subaru Impreza I Coupe

S Kaczka, 2 miesiące temu
Silnik 2.0 4WD 115KM 85kW
Rok produkcji 1997
Subaru Impreza I Coupe 2.0 4WD 115KM 85kW 1995-2000 - Oceń swoje auto
Samochód dobry, porusza się nim bezpiecznie, napęd na 4 koła daje frajdę jak jest ślisko i prowadzi auto jak po szynach gdy jest sucho. Samochód używałem jako roboczy , ciągnął przyczepy bez problemu, Problemem była rdza i tak wyprofilowane fotele, które powodowały bóle pleców.
Silni bardzo dobry, nic przy nim nie robiłem prócz wymian eksploatacyjnych , pod koniec życia zaczynała się pocić chłodnica, Dobrze ciągnął miał moc i przejechał 150 tys km na gazie
Skrzynia biegów automat 4 biegowy, jak się przycisnęło to z 3 na 4 zmieniał dopiero bieg przy 170 kmh i ciągnął dalej. Rozpędzał się do około 200kmh. Nie sprawiała problemów toporna konstrukcja
Układ jezdny dobry, niestety słaby skręt urok 4x4. Z tyłu już nie dało się ustawić zbieżności, tzn nie było chętnego by ruszyć te śruby i zcinało opony od wewnętrznej strony także pogodziłem się z tym i wymieniałem opony co rok
Kształt fajny podoba mi się tył w pseudo kombi. Rdzewieje , chociaż zabezpieczenia w drzwiach są porządne , wjechał mi Lublinem w bok w drzwi i te belki wytrzymały i nic mi się nie stało prócz otarć i wstrząsu. Szkoda całkowita
Wystarczająca
Pozytywna , wszystko na miejscu automat tez robi swoje i człowiek nie myśli o wachlowaniu w mieście
Klimatyzacja chłodziła jak wściekła, jak mi się popsuł regulator prędkości wentylatora i chodził tylko na 3 biegu. W wilgotny upał wracałem przez Niemcy z Dani to myślałem ze mi nogi zamarzną. Tu trochę okno uchylone by ciepło wpadało a tu Klima mrozi jak wściekła. Ogrzewanie tez dobre dosyć szybko nagrzewa i nie za szybko się wychładza
Z przodu fotele można dość daleko odsunąć Ja mam 182 i miejsca tam było wystarczająco. Z tyłu gorzej ja w dwudrzwiowym polo
Brak ramek w drzwiach powoduje że bardziej szumi powietrze podczas jazdy.
Jak się coś popsuje to nie jest tanio, ale jak się dba w trakcie eksploatacji i to nie trzeba naprawiać a auto potrafiłem tez próbować zajeździć w śnieżne weekendy Musi tez spalić trochę więcej niż podobne auto z napędem na jedna os
Auto nie kupiłem drogo w Niemczech z niewielkim przebiegiem 126 tkm .
Przerdzewiała rura wlewu paliwa do baku wymieniłem na gruby waz hydrauliczny stukało w półośkach przy jakiejś prędkości , wymieniłem tez na używane z innego auta ustało regulator prędkość ogrzewania Korozja którą regularnie starałem się zabezpieczać zamalowywać
Brak

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 4WD 115KM 85kW [l/100km]