Duży przestronny suv, dla rodziny, na wypady wakacyjne, weekendy i na co dzień. Dobrze również spisuje sie w mieście i ż łatwością można parkować lub zawracać w wąskich zakamarkach i małych przestrzeniach. W terenie również daje radę, osobiście testuje i wiem ile pojazd potrafi na mocnych pojazdach, piasku pustyni , w głębokim błocie czy zaspach snieznych. Duży prześwit 23 cm, daje naprawdę duże możliwości. Pojazd również bardzo dobrze trzyma się drogi w lukach i zakrętach. Wysoka pozycja za kierownicą daje komfort prowadzenia i wpływa na lepszą widoczność. Cztery wysokie osoby nie muszą się martwić o komfort podróżowania. Również bagażnik ma dość duża przestrzeń na skasowanie całej rodziny. Jest to mój drugi Leśnik i osobiście polecam osobom które szukają uniwersalnego pojazdu z charakteten nie tylko rodzinnego.
Elastyczny i dynamiczny
Trzeba się nauczyć jeździć z CVT
Perfekcyjny. Dobrze wybiera nierówności , jest przyklejony do asfaltu w pokonywaniu łuków i zakrętów. Dobrze sprawdza się terenie.
Nie ma się do czego przyczepić. Wszystko kwestia gustu .
Wysoka pozycja za kierownicą wpływa na dużą widoczność co przekłada się na bezpieczeństwo.
Wszystko poprawnie na swoim miejscu.
Jest ok. Jak na kubature pojazdu.
Bardzo dużo miejsca daj wysokich. Wygodnie podróżuje się również pasażerom z tylu. Dużo miejsca na nogi .
Przy większych prędkościach gabaryty stawiają swój opór powietrza. Normalne przy tego typu pojazdach.
Obawiałem sie wyższych kosztów. Wymiana oleju i filtrów to koszt ok 300 zł.
Jest ok. Zawsze można pójść w grupe VAG.
Zdarza się, jeżeli pojazd zatatankujemy chrzczonym paliwem
Najczęściej z zaniedbania użytkownika. W przeciwieństwie do diesli Subaru, które padały swego czasu jak Kawki w zimie.