: Czytajcie koniecznie usterke - to nie zart.
: shortblock
Nikomu nie proponuje tego auta po ukończeniu 5 letniej gwarancji bo jak shortblock się rozleci to sa to koszty 7500 Euro naprawy. Podobno poprawili ta drobna usterke w nowych blokach ale z pewnych zrodel od subaru wiem ze nie dokonano zadnych skutecznych poprawek, co widac po moim przykladzie. Wyprzedze pytanie, najtanszy silnik do niego uzywany w allegro to 12000 zl i masz silnik z tym samym problemem i nie wiadomo jak dlugo pojezdzisz. Panowie ktorzy sie zajmuja subaru sti i wrx nie chcieli nawet dokonac zmiany silnika, juz o gwarancji nawet mowy nie bylo. Dziwie sie tylko bo na niemieckich stronach internetowych jest mnostwo opisanych przypadkow gdzie sie te silniki rozlatywaly przy mniej niz 50 000 tys km, a tu wszyscy zadowoleni, nie rozumiem tego.
No cóż, rozleciał się,
Żadnych problemów
Pod wrażeniem byłem jak on się ulicy trzymał, na deszczu, piachu, przy prędkości na suchej nawierzchni - rewelacja.
Wysoko sie siedzi i nawet mi nie przeszkadzał wlot powietrza na masce.
Brakuje mi trochę przy wlotach środkowych ogranicznika.
Żadnych zastrzeżeń
Co no przecież Diesel - tak
Nie wiem co mam napisać - jestem załamany short blokiem
jakość najważniejszej części daje do życzenia.
Brak
Shortblock w tym Aucie to klęska totalna. Auto miało dziwne trzęsienia i odgłosy po czym rozleciał się shortblock. Nowy shortblock w serwisie SUBARU wstawili i turbine na gwarancji 5 letniej. Po niecałych 20000 rozleciał się ponownie. Subaru poinformowało mnie że auto ulubione nie posiada już gwarancji i nie mogą mi pomóc. Aktualnie się boksuje w sadzie a nie na jezdni.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0D 147KM 108kW