Ocena kierowcy - Subaru Forester III

Rok produkcji 2009
Okres użytkowania: 1 rok
Subaru Forester III 2.0D 147KM 108kW 2009-2012 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Inne : doskonale spisuje się w warunkach zimowych.Jeździłem po polu z 40 cm śniegu i nawet się nie zajęknął, to samo w górach.
Zawieszenie : słabej jakości drążki stabilizatorów
Inne : korodujące tłumiki
Fajny był, miałem go rok, ale mi go ukradli.
Kultura pracy bez zarzutu, jest bardzo cichy jak na diesla, elastyczność ok. przyspieszenie ne jest imponujące ale daje radę.
Czasami \"zahacza\", trzeba się nieźle \"nawajchować\" 6 biegów, dwójka ciężko wchodzi.Duże odległości między biegami. Trzeba bardzo pilnować ruszania bo sprzęgło można łatwo spalić - bardzo niekonfortowa sytuacja.
W trudnych warunkach śniegowych bardzo dobrze sobie radzi mimoże jeździłem na oponach wielosezonowych. bardzo dobrze trzyma się drogi. Z drugiej strony, po 30 tys. wymieniłem na gwarancji wszystkie drążki stabilizujące (chyba to się tak nazywa) . Na dziurach jest twardy i nieprzyjemnie się jeździ.
Widoczność bardzo dobra w każdą stronę, super lusterka boczne.
Bardzo dobra
Z przodu za ciepło z tyłu za zimno, ale ganeralnie ok. Może kwestia ustawień.
Osoby tęższe też dają radę. Kabina dokładnie tej samej wielkości co w passacie B5. Nawet mierzyłem laserem ha.
Przy dużych prędkościach słyszalne opory powietrza ale to normalne. Ja dawałem głośniej radio, zresztą bardzo dobre
Zużycia palwia standard jak na diesla, w trasie 8-9 litrów przy prędkości 150 km/godz. Wskaźnik spalanie przekłamuje o 1 litr oczywiście na korzyść producenta. Prędkościomiez przy poziomi 140 km zawyża o 10 km. (porównanie z nawigacją) I przegląd 1100 drugi 1400zł.
Po zimie skorodowały lekko tłumiki przy łączeniu z końcówką rury. Słaba blacha w ramach gwarancji mieli pomalować, końcówki stabilizatorów do wymiany.
Poważnej usterki nie było.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0D 147KM 108kW [l/100km]

8,2