No coż wygląda na to, że 2.0 158 koni to na to auto za mało. Jest krowiasty i ciężko się wyprzedza. Spalanie też nie zachwyca, średnio 11 litrów na setkę, a nie jeździmy jakoś super dynamicznie.
Skrzynia właściwie bez uwag choć brakuje bardzo 6-tego biegu. Ale w nowej wersji już podobno jest.
Jeżeli chodzi o układ jezdny to jest to auto po prostu genialne. Mam służbowe Audi quattro ale na weekendy zamieniam się z żoną i jeżdżę foresterem. To jest przyjemność jak pójście na karuzelę. Po prostu wsiadam w Forestera i jeżdżę tylko po to żeby sobie pojeździć.
Bez uwag.
Może być.
Klima kiepska, w zimie lepiej ale w lato automatyczna klima bardzo mocno wieje i praktycznie nie spełnia zadania klimy automatycznej, trzeba nastawiać ręcznie.
Spodziewaliśmy się więcej miejsca w środku, ze względu na to, że z zewnątrz wygląda na dużo większy. Ale da się wytrzymać, mimo, że kilku centymetrów z każdej strony brakuje.
No tutaj to już jest bardzo przeciętnie ale związane jest to ze stylem nadwozia.
Niestety nie jest to samochód ekonomniczny a raczej droga zabawka dla koneserów. Zużycie paliwa zdecydowanie za duże a przeglądy i ceny horendalnie drogie. Na gwarancji wymieniałem kolektor spalinowy: sam koszt części to 3500 złotych, byłem szczęśliwy, że było to jeszcze na gwarancji. Wymiana filtra przeciwpyłkowego chyba z 400 złotych. Niestety z tego powodu pewnie Subaru nie jest autem popularnym mimo wszystkich innych zalet.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 X 158KM 116kW