Forester jest bardzo fajnym autem. Świetnie się prowadzi , wjedziemy w lekki teren i wyjedziemy. Chyba że przesadzimy:-) z terenem. Wysokie krawężniki i dziury to miejsca zazwyczaj wolne gdzie można zaparkować. Szkoda że kupując go nie przewidziałem że rdza w kilka lat zje część elementów. Przebieg 200.000 tyś to dopiero dotarcie silnika ale blacha i zawieszenie muszą być w dobrej kondycji. Ja kupiłem tanio przy takim przebiegu ale z biegiem lat musiałem dużo dołożyć. Zgniły progi,kielichy tył i błotniki tył, wahacze przód i belka tylna. To standard w tym modelu. Teraz mam wszystko zrobione i 275 000. Po zakupie dołożyłem LPG BRC i działa świetnie. Większość eksploatacji ogarniam na szczęście sam i zaoszczędzoną kasę wydaję na poważniejsze naprawy. Np amortyzatory tył ( oryginalne z poziomowaniem padają ), łożyska tył itp to po prostu się psuje po pewnym czasie w starym aucie. Może lepszym przebiegiem do zakupu jest 300tyś :-) bo już jest wszystko wymienione ;-)
Ok działa. Trochę mało mocy bo tylko 125kM. Wymieniam świece co 15 tyś przy LPG . filtry i olej wg producenta.
Po wymianie oleju skrzynia się wyciszyła i lepiej wchodzą biegi. Dobrze wymieniać wg zaleceń.
Super. Trzeba tylko pilnować żeby wszystkie opony były takie same (producent , model i bieżnik)
walka z rdzą jest męcząca i kosztowna
Jest OK
Cudów tutaj nie ma. To motoryzacja lat 2000. Jest ok ale pewnie mogło by być lepiej.
Działa. Denerwuje brak możliwości zamknięcia środkowych kanałów nawiewu . Dmucha nawet jak nie chcesz. Kontrolki mało czytelne.
Jest w miarę wygodnie.
Słabe wyciszenie. Jest głośno .
Jak by nie ta rdza to było by ok.
Jakość zabezpieczenia anytykorozyjnego ZERO.
jakość prowadzenia 10
CENA dość wysoka
Kultowe szyby bez ramek meczą świstem powietrza.
Trochę opadają drzwi. Tapicerka i plastiki są z lat 80-90.
Przez rdzę pękł przedni wahacz i zatrzymałem się na poboczu. Progi gryzie zewnętrzne. Kielichy tył. to elementy nośne więc ważne żeby były ok. Oczywiście kupił bym forestera ponownie bo to fajne auto ale bez rdzy.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 X 125KM 92kW