Przeniesienie napędu
: Rewelacyjny napęd AWD. Wyciągałem niejedno auto z błota/śniegu
: Korozja
Układ elektryczny
: Drobne awarie typu przepływomierz
: Nie awaria, ale regulacja zaworów nie jest tania
Wygodne, żwawe, pojemne, praktyczne i świetne w terenie. Kocham ten samochód i jestem z niego bardzo zadowolony. Szkoda tylko, że utrzymanie tyle kosztuje. Rozważałem zakup Hondy CR-V, ale bardzo się cieszę że zaryzykowałem ten bardziej nietypowy wybór.
Podatny na modyfikacje, w miarę mocny, rewelacyjny dźwięk. Można wyprzedzać bez strachu
4-biegowy automat. Powolny, paliwożerny i przy wyższych prędkościach obroty są zbyt wysokie, ale w terenie świetnie się sprawdza, w codziennej jeździe też. Podobno bardzo trwała, mi rzeczywiście nie sprawia problemów - za to plus. 5-biegowe manuale są mało trwałe.
Rewelacyjny napęd AWD. Silnik nie jest najsłabszy, a mimo to zerwać przyczepności prawie się nie da. W terenie wjedzie prawie wszędzie, ograniczeniem jest tylko prześwit i kąty.
Świetne fotele z podłokietnikami, podgrzewane fotele, bardzo duży szyberdach. Komfortowe zawieszenie.
Dużo schowków i uchwytów na kubki. Przemyślane schowki w bagażniku. Kanapa tylna składa się na płasko
Bez zarzutu, chociaż w upałach klimatyzacja mogłaby dmuchać troszkę chłodniej
Dużo miejsca na nogi z przodu i z tyłu, duży i praktyczny bagażnik
Głośny szum opon i powietrza przy większych prędkościach. Na wybojach trzeszczy i piszczy, tu jest sporo do poprawy
Drogo. Pomijając rzeczy typu opony i montaż instalacji LPG, wydałem około 7000 zł w pierwszym roku posiadania. To były wymiany elementów eksploatacyjnych.
Mimo drogiego utrzymania, uważam ten samochód za jedną z najlepszych opcji do 20 tysięcy zł.
Zepsuł się tylko przepływomierz i wylał jeden amortyzator. Jest ok.
Nie zepsuło się nic poważnego
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 S -Turbo 170KM 125kW