Samochód jako calosc jest bardzo fajny . Ogromny, wielozadaniowy dosc komfortowy . Biorąc pod uwage cene egzemplarza używanego to jest wrecz bezkonkurencyjny pod wzgledem oferowanych mozliwosci w stosunku do ceny. Na pewno znakomity holownik do przyczep.
Rano troche poklekocze a potem juz miekko pracuje . Mocy i momentu duzo i dobrze czuje sie w niskich zakresach predkosci obrotowej . Spala srednio 10,5 - 11 l to moja srednia z tankowania bo brak kompa .
Jest okej miekko zmienia biegi i utrzmuje raczej niskie obroty co nie przeszkadza bo silnik ma dużo momentu . Przy starcie troche muli a kickdown tez nieszczególnie szybki....ale do charakteru auta pasuje.
Tu mogloby byc lepiej. Niestety samochod na ramie i to czuc jest sztywno i na krótkich nierównościach troche trzesie a ja wole kanapowe zawieszenia. Zakrety tez nie przejedzie jak kompakt tylko wolniej , ale nie oszukujmy sie do sportu ten samochod nie zostal stworzony tylko do spokojnej rodzinnej jazdy. W terenie spokojnie daje rade byle bloto go nie zatrzyma dzieki 4wd a jest i jeszcze reduktor wtedy to sile ma jak czołg. Promień skrętu dosc maly przy tych gabarytach w porownani do nissana navary jest o niebo lepszy.
Mi sie podoba, ale wiem ze to wzór piękna to to nie jest....
Do przodu i na boki ok, troszke slupki zasłaniają , ale tragedii nie ma. Do tylu widoczność słaba to nieoceniona jest kamera choc nocą slabej jakosci obraz. Ogromne lusterka do bardzo duzy plus przy tych gabarytach auta.
Z przdu ok wszystko prawie na swoim miejscu ,miejsca na kubki duze ,podłokietnik z ogromnym schowkiem , kieszenie w drzwiach troche waskie.Denerwuje mnie sterowanie tylnią wycieraczką jakims guzikiem po lewej stronie malo intuicyjne.
Nie jest zle klima daje rady i ogrzewanie również, jest dodatkowa nagrzewnica na tył.Przednie fotele z podgrzewaniem 3 stopniowym, szkoda ze z tyłu tez nie ma bo corke troche w tyłek ziębi zima.
Bardzo duzo miejsca dla 7 osob plus bagaż. Po wymontowaniu tylniej kanapy wrecz dostawczak przy 4 miejscach, dla naszej 4 osobowej rodziny az nadto ,przy wakacyjnej podróży rowerki lezaki kupe walizek z polowa niepotrzebnych rzeczy , a i tak w polowie nie wypelniony. Z powrotem nawet nie spuszczalismy powietrza z materacy i kolek do plywania ..... bo po co zmiescily sie:-)
Do 110 jest oki potem głośno sie robi od wiatru powyzej 150 juz huk od wiatru.
Paliwo, olej ,filtry i w droge.
Bezkonkurencyjny .Za bogata wersje dałem tyle co za gołą Dacie , ale trzeba szukac okazji :-)
Żadnych usterek.
- zużycie paliwa dla silnika 2.2 DTR 178KM 131kW