Auto Tak brzydkie że aż ładne. Niesamowicie wyposażone. Pełne skóry,trzystrefowa Klima że sterowaniem z drugiego rzędu siedzeń. W miarę dobre nagłośnienie. Radio akurat wymieniłem na 2din. Założyłem kamerę. Dziś auto ma 13 lat i ani grama korozji. Olbrzymi w środku i bardzo wygodny, jazda dla 6 osób nawet z 6cioma walizkami i to dużymi bez problemu. Klima rewela,ogrzewanie również. Schowki wszędzie. I bardzo duże. Mój ma napęd 4x4 z automatem. Nie jeżdżę szybko. Bo to raczej wół roboczy. Ale ciągam nim wielkie jachty do 10m i wadze do 2t. Bez problemów. Na plażę nad morzem wjeżdża i wyjeżdża jak zwykła osobowka . Rozkladasz fotele i sypialnia gotowa. A wystarczy tylko tylna kanapę wymontowac. I już prawie dwa metry długość I do spania dla napewno dwóch wysokich osób. Auto bardzo niedocenione. Silnik to modyfikacja jednostki z mercedesa w124 250d. Zrobili z tego 2.7 I 5 cylindrów. Taki sam jak w sprinterze. Ale... osprzęt inny, także moim zdaniem bezawaryjne. W trzy lata koszty typowo eksploatacyjne. Raz pompa wspomagania 300 zł pasuje od vw lt 35. Hamulce ceny normalne. Cały komplet 900 zł tarcze klocki i robocizna na 4 koła. Klima 170 na 3 lata. Drogie opony. 2tys.komplet. Ale kupiłem wielosezonowe przy naszych warunkach to super opcja.
Typowy pieciocylindrowy mercedes z epoki lat 90tych
Chodzi jak masełko, żadnych szarpniec jak w DSG
Twardy i przy dużych prędkościach 140kmh głośno, szczególnie jak na 4x4
Zero grama rdzy przy 13 latach uzytkowania
Przód i na boki rewelacja, do tyłu słabo. Ale kamera cofania i radio 2din w 100% rozwiązuje problem.
No jedynie włączanie tylnej wycieraczki słabo. Bo trzeba sięgać nisko i to po lewej stronie.
Cudo. Albo lodowka , albo sauna . Bardzo delikatny jest sam potencjometr ustawiania temperatury. Ale po chwili wprawy bez trudu .
Salony!!!!! I jak jest skóra to robi fajny efekt.
No to jedyna moim zdaniem usterka. Po mieście jest ok. Ale na trasie i 1w0kmh zaczyna być głośno. Ale zadko tym czolgiem do miasta jadę. Parkingi są za male
Części normalne ceny , lanie do baku kosztuje....
Jest bardzo tani w zakupie. Wielce niedoceniony. Przy większej rodzinie i małym budżecie rewela. Miałem kilka vanow. Sintra,scharan, Galaxy,espace. To były dobre wozy Ale brakowało im nocy, 4x4, i wielkiego uciagu na haku.
U mnie przy przebiegu jak kupiłem 162000 km do dnia dzisiejszego prawie 200 tyś. Tylko eksploatacja. 40 tyś km bezawaryjnie i w normalnych kosztach
Żadnych.
- zużycie paliwa dla silnika 2.7 Xdi 165KM 121kW