: kultura pracy i osiągi szosowe auta w pełni terenowego
prestiż i fajny rodzinny suv z dobrym , energicznym i ekonomicznym silnikiem MB , no i przy okazji na pewno nie bulwarówka . Masa + rama daje poczucie bezpieczeństwa
nieźle , zbiera się majestatycznie ,nie od razu jak sportowe, ale cudownie słychać świst sprężarki i jak wejdzie na obroty.....To nie bolid ale najwięcej przyjemności czerpię z jazdy w trasie...przy 180 jeszcze przyspiesza...200 poleci
ciut nieprecyzyjna...trza spokojnie zmieniać przełożenia, wysoko sprzęgło , trzeba się przyzwyczaić żeby nie zawył na każdym biegu przy dynamicznej zmianie wzwyż
czołg na drodze, w mieście potrafi podskakiwać ale doskonale "gumowo" tłumi dziury , w trasie buja ciut ale trzyma się super jeśli nie panikujesz .
bez parktronika wciąż nie mogę wyczuć tyłu , super widać nad innymi z przodu
ok
narzekają na klimę.....DLACZEGO ??!!! dla mnie ok
nieźle !!! to suv a nie van . ale jak na tle konkurencji to jest nieźle , jak w przeciętnej limuzynie , środkowe siedzenie z tyłu niewygodne bo dokucza złożony podłokietnik i brak zagłówka ,ale bagażnik super duży ... większość suv-ów prawie go nie ma - to zdecydowało o zakupie akurat u mnie
no super , tak dobrze że niestety słyszę skrzypienie cokpitu-tapicerki i popiskiwanie gum zawieszenia
jak na taki czołg to spalanie bomba , serwisy raczkują, zamienniki są i taniutkie i drogie , dużo bezpośrednio z mercedesa , trzeba pokombinować
doskonale jak na 2,3 latki , nowe masakrycznie drogie
ot jakaś głupia sparciała gumka przy jakiejś rurce , nawet nie wiem gdzie a już check engine się pali
wina raczkujących serwisów , kłopoty z diagnostyką usterek , raczej niegroźnych bo serce MB
- zużycie paliwa dla silnika 2.7 Xdi 165KM 121kW