: Generalnie jestem po prostu zadowolony. Nie ma cech rewelacyjnych ale też nic mnie w tym samochodzie nie dołuje.
: zaplająca się bez powodu kontrolka silnika - nigdy nie wiem czy usterka jest poważna
Warto -wygodnie, można użyć terenoych skrótów, łatwiej zaparkować w zimie na nieodśnieżanych miejscach parkingowych (Warszawa). Przestronnie i duży bagażnik.
Duuuuży minus za brak stocku części do napraw gwarancyjnych. Z reakcji serwisu wywnioskowałem, że usterka nie jest nietypowa. Czekanie co najmniej 16 dni (a nie wiem ile jeszcze)z trudno używalnym samochodem jest irytujące.
Kiepsko rozwiązany montaż haka (inaczej niż w innych SUV) - po zamontowaniu bardzo pogarsza się kąt zejścia.
+ za elastyczność
Miałem auta z lepiej spasowanymi ale także gorsze nówki.
Dobrze, chociaż bez rewelacji. Ciekawe wrażenie - miękkie zawieszenie z przodu, twarde z tyłu - jak jeździsz sam wrzuć sobie do bagażnika krawężnik - wtedy auto pięknie \"płynie\".
Prowadzi się dobrze. Jak ktoś dużo jeździ w deszczu to sugeruję wywalenie firmowych opon Kumho : paskudnie na nich jeździ się po mokrym.
Z niezrozumiałych powodów nie ma przerywanej pracy wycieraczki tylnej szyby.
Duże lusterka boczne na plus. Plus także za prawnie działający automat regulujący wycieraczki z przodu i dobry ściemniacz lusterka wstecznego. Mały minusik za widoczność do góry przez przednią szybę - trochę się trzeba kłaniać żeby zobaczyć sygnalizator.
OK - Wszystko pod ręką na właściwym miejscu. Fotele OK - po przejechaniu 1100 km wszyscy wyszli nie \"połamani\".
Baaaardzo długo kabina nagrzewa się w zimie. Powinni dorzucać rękawiczki i nauszniki.
Na zużycie paliwa nie narzekam - zanim kupiłem furę przejrzałem fora i zobaczyłem, że jest większe niż deklarowane przez producenta. Ale jest akceptowalne - w końcu to prawie 2 tony na pusto.
Ale przegląd po 25000 mnie rozczarował - 1700 zł bez żadnych dodatków czy moich życzeń - Filtr, olej etc.
5 razy na rok bez powodu zapala się check engine. Na początku jeździłem do serwisu - sprawdzali, stwierdzali, że błąd jest chwilowy, resetowali i tak do następnego razu.
BTW może się przyda innym - kontrolka zgaśnie po 5 uruchomieniu silnika.
modulator podciśnienia turbosprężarki. Można jeździć ale to trudne zwłaszcza w trasie. Efekt jest taki, że po depnięciu gazu potrafi się zapalić \"check engine\" a moc dostarczana jest redukowana i ciężko rozpędzić auto. Bywa nieciekawie jak się przydarzy w trakcie wyprzedzania.
BTW auto na gwarancji, minęło 16 dni a części jak nie było tak nie ma.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 Xdi 141KM 104kW