Ocena kierowcy - Skoda Superb IV Liftback

Silnik 1.5 TSI 150KM 110kW
Rok produkcji 2024
Skoda Superb IV Liftback 1.5 TSI 150KM 110kW od 2024 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Zawieszenie : Zacznie lepiej niż poprzednik.
Silnik : Dzień po mailu o akcji serwisowej auto nie odpaliło pod marketem.
Układ elektryczny : Asystenci bezpieczeństwa próbują mnie zabić, hamują z bliżej nieokreślonych przyczyn w różnych okolicznościach. Raz na aswalcie było trochę piasku i auto zatańczyło przy losowym hamowaniu awaryjnym. A nagle ściąganie na środek jezdni jak pada cień z band energetycznych to już standard. Większość moich znajomych co ma ten model po odpaleniu wyłancza wszystko.
Auto ładne w liftbacku przesiadłem się z poprzedniczki w kombi. Zawieszenie super. Pare innych bajerów też, ale na tym koniec.
Ten silnik powinien być zakazany pali więcej jak moja poprzednia 2.0TSI 190km. Nie wiem gdzie tu ekologia.
Dźwignią przy kierownicy wymaga przyzwyczajenia, czasem w mroźne dni pracuje że zwłoką.
Bardzo dziwna praca hamulca, prawdopodobnie żeby odzyskiwać energię. Hamujesz z siłą którą pozwoli bezpiecznie dohamować, a tu nagle hamuje słabiej i trzeba użyć dużej siły aby to przełamać. Irytujące kobieta może mieć z tym problem.
Poprawnie
Poprawnie
Wydaje się trochę mniej miejsca na nogi z tyłu ale to może być subiektywne.
Jest lepiej jak w poprzedniczce, ale tamta była kombi bez pakietu wyciszającego.
Narazie nie miałem dodatkowych kosztów.
1.5 miękka hybryda technologicznie daleko w tyle za każdą konkurencja - porażka. Pali tyle co poprzedniczka 2.0TSI.
Wycieraczki od nowości pracują jak 3 letnie w seicento i jestem przekonany że tyle mają.
Auto nie odpaliło pod marketem w sobotę, dzień wcześniej dostalem wezwanie na akcje serwisowasową.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.5 TSI 150KM 110kW [l/100km]

8,5