: zaskoczony jestem tym jak 2.0 spokojnie ciągnie taką budę. wcześniej miałem tylko benzyniaki i to raczej powyżej 3.0
Generalnie fajne auto. jeśli ktoś nie ma napinki na niby premium to na pewno spełnia oczekiwania. Przestrzeń mega, komfort ( nie mam regulacji zawieszenia) naprawdę dobry na wszelkich nawierzchniach. ( mieszkam na Mazurach to chyba drogowo dalej jest Polska "D") i jakoś daje rade. Ludzie nie wierzą że to skoda. Wersja Style wiec nie ma L&K i tu mnie boli brak lineasist, aktywnego tempomatu 4x4 i innych gadżetów ale jeszcze bardziej wkurzał okres oczekiwania na L&K - 9 miesięcy?
380 Nm to na prawdę spoko, gna te 190 kucyków, że aż miło. Skrzynia DSG to fajna sprawa. wszystko nowe to nie ma z pewnością co się czepiać ale ostatnio po 60000 coś mi zaczyna nie pasować. Rano jak ruszam z garażu to gaśnie ?
jak to DSG jest dobrze
naprawdę spoko. testowany w wielu warunkach i zawsze sie sprawdził. szybka reakcja na kierownice. udsło sie zestroić optymalnie i jak na limuzynę przystało
co "nie dowidzę" to kamery i czujniki pokażą. Lusterka składane i opuszczane na wstecznym. wszystko jak trzeba we współczesnym aucie
auto dla ludu w wersji knedlikowskiej to chyba raczej przemyślane. wszystko na swoim miejscu. Słaba jest tylko zasuwką pod nawigacją gdzie jest zasilanie zapalniczkowe. Nie ma opcji otwarcia do połowy i jak wsadzi sie pendrive to albo sie o niego opiera w pozycji zasuń albo jest całkowiecie otwarte
super-Bardzo. ogrzewane siedzenia, tylna kanapa, wszystkie schowki z klimą. bardzo sprawnie i wydajnie
tutaj to tylko psychiczni mogli by narzekać. Każda taksówka powinna być superb-em. Nawet nie wiem po co komu tyle miejsca na nogi na tylnej kanapie
przy prędkościach autostradowych mogłoby być lepiej. Generalnie ujdzie w tłoku
nie spodziewałem się takiego spalania w takim aucie, serwis do zniesienia ( tylko nie korzystamy z ad blue w serwisie). Wszystko na akceptowalnym poziomie
Auto jak za 31 000 euro to oferuje nawet za wiele - żarcik. Już wiem dlaczego tak sporo osób kupuje te samochody. super przykład. ogrzewanie postojowe - superb 3300, passat 6600 ( ten sam silnik ) a w Audi pewnie ze 12000 - tutaj akurat nie sprawdzilem ale za A6 z podobnym silnikiem i wyposazeniem chcieli cos ok 74000 euro
poza tym gaśnięciem przy ruszaniu z rana - jeden raz i później nic nie występuje więc może mój błąd, zupełnie nic ( a no jeszcze nie zawsze bagażnik sie otwiera z pilota ale to zrobili mi akcje serwisową i wymienili mi na lepsze, tutaj zasada dobrej zmiany też obowiązuje)
NIC i niech tak zostanie aż zmienię na inny
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI 190KM 140kW