To jest przepastny bagażnik z niezłą funkcją jazdy.Silnik i DSG w użytkowaniu super.Reszta generalnie na dobrym średnim poziomie. Radio i jakość dźwięku takie sobie (np.w moim jeszcze jeżdżącym jeszcze Fiacie Croma o wiele lepsze). Tapicerka : efekt taniochy odczuwalny niestety.Plastiki : ujdą ale trudno się toto myje. Biksenony OK .Lakier : jak chyba u wszystkich aut obecnie- porysować można nawet wzrokiem.Reszta jak to Skoda : "prawie" Volkswagen dla najuboższych po Audi,VW i Seacie.
Poprawili te nieszczęsne pierścienie i teraz nie bierze już oleju. Ja jeżdżę grzecznie i przepisowo a efekty : miasto 9-10 L, drogi krajowe poniżej 7 L ,autostrada 8-9 l/100 km.Silnik pracuje kulturalnie i ma "kopyto" przy wyprzedzaniu.
Ta skrzynia DSG błyskawicznie i cicho zmienia biegi .W trybie D co 10 km/g wrzuca bieg wyższy i przy 70 km/h auto jedzie już na 7 biegu.Przy zwalnianiu jest odwrotnie : zrucanie jet powolne i ma się wrażenie że silnik muli...
Ani twarde ani miękkie ale w tym moim kombi z tyłu hałas od tylnego zawieszenia po najechaniu na dziurę lub próg spowalniający jest spory (echo) i dla mnie irytujący.
To taki jamnik i tyle. Wyglad bardzo stonowany jak to u VW. Mnie odpowiada.
Do przodu OK ale do tyłu ze względu na konstrukcje (kombi) oczywiście mała.
Generalnie OK jak to w VW.
OK
Dla kierowcy dużo . Z tyłu baaaardzo dużo .Można koszykarzy wozić.
Największa wada tego pojazdu. Przy szybkościach autostradowych szum (szyby i uszczelki) jest duży i trudny do zaakceptowania.Auto wyposażone fabrycznie w letnie opony Nexen - półka co najwyżej średnia .Są one (letnie) głośniejsze niż później założone Nokiany...
Stosunkowo niewiele spala i poza bezpłatną wymiana tarcz hamulcowych koszty utrzymania są OK.
Stosunek cena/jakość jest OK moim skromnym zdaniem zdaniem.
Ja małych awarii nie doświadczyłem
Tarcze wytrzymały 20 kkm/Wymienione przez serwis bezproblemowo w ramach gwarancji.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 TSI 180KM 132kW