Ocena kierowcy - Skoda Superb III Kombi

Rok produkcji 2017
Skoda Superb III Kombi 1.8 TSI 180KM 132kW 2015-2018 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Zawieszenie : Stuki z tylnego zawieszenia
Przeniesienie napędu : kiepska skrzynia biegów, biegi 1 i 2 wchodzą z oporem czasami ze zgrzytem.
Witam. Jestem posiadaczem Skody Superb 1.8 TSI kombi w manualu wersja Ambition. Od samego początku mam małe problemy z moim samochodem. Liste usterek wypisałem poniżej. Największym minusem tego auta to jest jego SERWIS dzieki któremu nauczyłem sie nowych zwrotów " TEN TYP TAK MA, CECHA PRODUKTU !!!!!! ". - Parujące reflektory ( cecha produktu, Panie w vw i audi też parują ) - Kiepsko pracująca skrzynia biegów ( wie Pan ten typ tak ma , ostatnio gosc tez miał taki problem ale po sprawdzeniu nic nie wyszlo) - Stuki w zawieszeniu ( serwis nic nie słyszy ) Ogólnie jak na auto za ponad 100 tys złotych troche słabo. Nie jest to moje pierwsze nowe auto ale pierwsze tej klasy i jak narazie mam mieszane uczucia co do wyboru.
Silnik bardzo dobry, dynamika i spalanie ok.
Od samego początku mam problemy z manualna skrzynia, szczególnie z 2 biegiem . Dwie wizyty w serwisie coś niby regulowali niby trochę lepiej ale do ideału daleko. W serwisie usłyszałem ten typ tak ma ............
jest ok choć czuć gabaryty auta
jakosc lakieru przeciętna, po 2 miesiacach i dwóch myjniach bezdotykowych sporo drobnych rys. Słupki piano black rysują sie od patrzenia !!!!
mimo sporych gabarytów manewrowanie jest ok.
ok
ok
super !!!
Mogłoby być lepiej. Do 120 ok potem głośno. Na nierównej drodze dochodzi hałas z zawieszenia szczególnie tylnego.
Nowy wiec jest ok. Finansowanie VW bank super.
Jak na auto za ponad 100 tys zbyt dużo problemów.
- parujące reflektory - przewód klimatyzacji obijający się o silnik - problemy ze skrzynią biegów -stuki w tylnym zawieszeniu - dziwne zużywanie sie tylnych tarcz hamulcowych

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 TSI 180KM 132kW [l/100km]

7,6