Auto bardzo przestronne, miejsca tyle że koszykarz nie będzie narzekał na jego brak, jednak do bardzo dynamicznych nie należy (z podkreśleniem na bardzo).
1.4 TSI i 125 KM - niby nie wiele ale do codziennej jazdy w zupełności wystarcza. Silnik nadzwyczaj elastyczny i przy normalnym traktowaniu nie spala więcej niż 8 litrów, co także mnie zaskoczyło.
Bolączką tego silnika jest rozrząd - u mnie 109 tys i wymiana bo dzwonił. Wymieniono w serwisie VW na taki po poprawkach i teraz jest pięknie cicho. Ważne aby lać dobry olej i robić to co 15 tys km a nie jak zaleca serwis co 30 tys km.
Skrzynia ma krótkie przełożenia, ale już 5 i 6 bieg robi niesamowitą robotę.
Na 6 biegu autkiem można jechać 60 km/h ale i prawie 200 km/h.
Jak dla mnie może być, choć z racji płyty podłogowej Audi A6 mogłoby być nieco bardziej miękkie.
Linia nadwozia dla mnie ponadprzeciętna i nie starzejąca się szybko. Cieszy oko.
Osobiście nie narzekam, widoczność w koło super
Jak to w grupie VW - wszystko na miejscu i pod ręką :)
Klima działa fantastycznie, wydajność wentylacji także na bardzo dobrym poziomie.
Określę to tak - wooooooow !!!
Tak jak pisał już ktoś w innej ocenie - na postoju nie słychać czy silnik pracuje czy nie. Przy około 2500 obr/min nieco głośniej ale wystarczy utrzymać silnik około 2800 obr/min i ponownie zapada cisza.
Koszty ubezpieczenia niewielkie - bo silnik też nie za duży, paliwo to wiadomo - zależy od ciężaru nogi, koszty serwisu także do przyjęcia - w tej klasie aut są marki których serwis liczony jest x2 albo i x3.
Wszystko właściwie spasowane a i materiały użyte do produkcji auta nie najgorszej jakości.
Jak na razie nic się nie dzieje. Rozrząd to sprawa eksploatacyjna no i może wada konstrukcyjna.
BRAK !!!
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 TSI 125KM 92kW