: Bardzo dużo pomykam po kraju. Średnio miesięcznie jest to 5000 - 10000 km. Auto mam dopiero miesiąc i długo szukałem auta z cichym dieslem - ten silnik to rewelacja !
Wydaje mi się, że te drobnostki można zapomnieć. Ogólnie auto jest rewelacyjne. Może nie jest to design BMW ale mi wystarczy za 150 tys nie kupiłbym tak wyposażonego BMW, Audi czy Mercedesa. A niczym nie odstaje od nich.
Nigdy nie byłem zwolennikiem tego auta do momentu, w którym się nim przejechałem u dealera. Auto powaliło mnie ilością miejsca, jakością wykonania, silnikiem skrzynią i nagłośnieniem. Mam wypożyczalnie samochodów i mam w niej auta klasy premium ale zdecydowanie uwielbiam swoją nową zabawkę ! Jest to na pewno klasa premium !
Tylko 4 pkt. bo dla mnie za wcześnie (w mieście) używa 6 biegu, potem jak chce się przyspieszyć czuje się jak buda brzęczy. W mieście w ogóle nie powinna załączać 6 biegu tym bardziej przy 67 km/h. Po za tym skrzynia bez problemowa - DSG, nie czuć zmian biegów, a jak chce się poszaleć na manualu daje dużo frajdy ! Szkoda, że nie mam łopatek przy kierownicy.
Idealne na polskie drogi. Do wnętrza nie przedostają się żadne odgłosy. W środku jest cicho jakby pomykało się benzynką. Auto precyzyjnie się prowadzi. Bardzo brakowało mi tego w poprzednim moim aucie.
Wszystko tak jak powinno być !
Dla mnie perfekt ! Wszystko pod ręką !
Auto szybko się nagrzewa i szybko oddaje ciepłe powietrze. W trybie osuszania szyby jest mocny nawiew ale nie taki, żeby urywało głowę. Podobnie jak zimne po wejściu w ciepły dzień . Duży +
Leje na ryj inne w swojej klasie ! Mam 180 cm a pasażer za mną ma jeszcze z 20 cm do fotela ! Tak jak pisałem na początku klasa PREMIUM !
W środku jest cichusieńko. Silnik idealnie wygłuszony, układ jezdny tak samo. PERFEKT !
Doskonale, wszystko zależy od buta. Jak jeździ się delikatnie mało pali, ale jak chce się poszaleć to trzeba nakarmić te 170 koni...
Możemy być źli na siebie tylko o to, że nasi południowi sąsiedzi dali zielone światło VW !
Co tu mówić niemiecka technologia !
Padło mi radio CD i problem z odpalaniem bez kluczyka - ale to na gwarancji.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI CR DPF 170KM 125kW