Lista ocen Skoda Roomster Mikrovan 1.9 TDI 105KM 77kW 2006-2010 (39)

4,6
~Mauser Muskau
Mikrovan 1.9 TDI 105KM 77kW
Uważam, że to najlepszy mikrovan "budżetowy" dostępny na rynku. Całe auto zaprojektowane jest z myślą o użytkującej je rodzinie. Nadaje się świetnie zarówno do przemieszczania się po mieście jak i na wakacyjny wypad. Kto co lubi.. Osobiście doceniam to, że środek jest plastikowy. Użyte materiały we wnętrzu pojazdu są bardzo łatwe w utrzymaniu w czystości i odporne są na mocne czyszczenie - zarówno tekstylia jak i plastiki. Auto użytkuję od...
4,4
~lukcmi
Mikrovan 1.9 TDI 105KM 77kW
Generalnie jesteśmy z żoną bardzo zadowoleni z autka, a oboje jeździmy nim naprawdę dużo. Największe plusy to silnik: ekonomiczny, niezawodny,o odpowiedniej dynamice i elastyczności, precyzyjna skrzynia biegów, bardzo dobry układ kierowniczy oraz przestronność i funkcjonalność samochodu, Duża swoboda w konfiguracji wnętrza,więcej niż przyzwoite możliwości ładunkowe przy kompaktowych rozmiarach, co nie jest bez znaczenia w...
4,6
~Michał
Mikrovan 1.9 TDI 105KM 77kW
Mam samochód od nowości, kupiłem go w 2008 r. Aktualnie roomster ma przejechane 173 tys. km. Auto dość oszczędne a średnie spalanie wynosi około 5,6 l na 100 km. Między okresowymi przeglądami przeprowadzanymi co 15 tys. km nie ma potrzeby dolewania oleju. Przy około 120 tys. km wymieniłem rozrząd wraz z pompą wody. Przy przebiegu 140 tys. km musiałem wymienić tylne amortyzatory ponieważ jeden zaczął cieknąć. Koszt naprawy zamknął się w 400 zł....
4,2
~hXc
Mikrovan 1.9 TDI 105KM 77kW
Przyjemne w prowadzeniu, pakowne auto dla 3-4 osobowej rodziny. 105 KM w sam raz do gabarytów i masy, silniki o mniejszej mocy raczej do jady miejskiej.
~Artur
Mikrovan 1.9 TDI 105KM 77kW
Stary dobry TDi, w zupełności wystarczający do tego autka, dźwięk jak to u grzechodnika z pompowtryskiwaczami. Solidny wół roboczy o dynamice wystarczającej do sprawnej jazdy. (Silnik)
4,5
~weber darek_dzi@poczta.onet.pl
Mikrovan 1.9 TDI 105KM 77kW
To jest silnik bardzo dobry na autostradę, ale góry są równiez jego żywiołem. W mieście b.dobrze sobie radzi (tylko że moim zdaniem celem zakupu diesla nie są wyścigi drogowe). Chciałbym się odnieść do dwóch/trzech opini poprzedzających moją opinię: moim zdaniem zaostały napisane przez tą samą osobę. (Silnik)
2,6
~Wojtek
Mikrovan 1.9 TDI 105KM 77kW
Poprzeczne nierówności dosyć nieprzyjemnie odczuwa się w środku. Na zakrętach dziwnie ze względu na większy rozstaw kół z tyłu. (Układ jezdny)
2,8
~Wojtek
Mikrovan 1.9 TDI 105KM 77kW
Trochę lepsza niż w polonezie. Jeździłem samochodami z dużo lepszą skrzynią, mimo, że klasa samochodów była podobna. (Skrzynia biegów)
4,7
~weber
Mikrovan 1.9 TDI 105KM 77kW
Niestety trzeba zatrzymywać się wcześniej przed skrzyżowaniem aby nie mieć problemów z widocznością świateł (Widoczność)
Dziennik kosztów dla Skoda Roomster Mikrovan 1.9 TDI 105KM 77kW
6,3
4,5
~Piotr
Mikrovan 1.9 TDI 105KM 77kW
Auto bardzo pakowne, zwrotne i jak na ilość miejsca w środku, bardzo łatwe do parkowania. Świetne rozwiązanie z wyjmowanymi fotelami z tyłu!
Skoda Roomster Mikrovan