Ocena kierowcy - Skoda Rapid II Spaceback

Sunnylax, 1 miesiąc temu
Silnik 1.2 TSI 110KM 81kW
Rok produkcji 2017
Skoda Rapid II Spaceback 1.2 TSI 110KM 81kW 2015-2017 - Oceń swoje auto
Ogólnie duży plus. Jeśli ktoś je wybiera to chyba wiedział na co się pisał i nie oczekuje cudów. Dobry stosunek ceny do jakości.
Ja nie mogę narzekać, fajnie idzie na 3 biegu. Trzeba pamiętać ,że łapie powyżej 1800-2000 obrotów. Mam założony gaz (dużo jeżdżę)i super sprawa. Spalanie na poziomie 6,5L z czego pobiera 5 litrów gazu i 1,5 paliwa także sami sobie obliczcie koszt przejechania 100km. Na gazie zrobione mam już w 2 lata 70 tys km nic się nie zadziało ani z silnikiem ani z gazem. Polecam. Choć wcześniej bez gazu na samym PB też przyzwoite spalanie około 6 L a nóżkę mam raczej ciężką.
Tutaj ogólnie ok aczkolwiek czasem jak auto stoi na górce to nie chce wejść jedynka
Bez zastrzeżeń
Mam 185cm wzrostu i super wszystko widać z przodu i tyłu.
Wszystko co trzeba pod ręką.
Zimą długo się nagrzewa. Około 5-7 minut. U żony w hondzie max w 2 minuty. Latem dzieciakom w upalne dni jest gorąco. Brak łentylatora na tylne kanapy. Dopiero jak wyrówna się temperatura w całym aucie jest ok ale to chwilę trwa. Niektórzy pisali ,że nie ma opcji puścić powietrza na nogi i ciało jednocześnie - nie wiem ,u mnie jest taka opcja.
Autko dla 4 dobowej rodziny. Bagażnik w spacebacku nie jest ogromny ale ja potrafię się spakować na wyjazd za granicę na tygodnie bez problemu.
Do 110-120km/h jest całkiem ok ale potem coraz gorzej. Ale wiadomo to nie jest auto do szybkiej jazdy.
Tylko wymiana oleju i hamulcu.
Autko zjeździło kilkanaście krajów Europy,nigdy nie miałem z nim problemów. Spalanie super.
Raz bezpiecznik wymieniłem,to wszystko.
Nic

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.2 TSI 110KM 81kW [l/100km]