Dramat - twardy jak kamień, wyje jak odkurzacz najgorszy zakup jakiego dokonałem. W wersji active wnętrze zużywa się w zastaszającym tempie po naciśnięciu pedału gazu nie dzieje się nic, prowadzi się jak wóz drabiniasty. Układ kierowniczy mało precyzyjny, "fotele" a właściwie krzesła potwornie niewygodne, wnętrze słabo wygłuszone. Ogólnie nie polecam. Naturalnie jest to samochód produkowany na rynek wschodnio - europejski, myślę że idealnie nadaje się na kraje których nazwa kończy się na "stan". Reasumując w tej cenie lepiej kupić używane auto z wyższej półki lub któryś z modeli europejskich z drugiej ręki np Oktavię albo nieco starszą Jettę.
Mało dynamiczny, skłonny do awarii przy 160 km/h wyje niemiłosiernie. Do 70km/h ok.
najmocniejszy punkt całego programu - generalnie oceniam ją jako poprawną
mało precyzyjny, wspomaganie kierownicy to... kpina
Mała przednia szyba i w mojej ocenie datalna szerokość słupków.
niby całkiem spore auto - niestety przewożenie czegokolwiek cięższego od poduszki grozi uszkodzeniem elementów wnętrza a nie bardzo jest do czego przymocować ładunek.
Schowków też jak na lekarstwo a na okulary słoneczne musiałem przykleić etui Persol zeby nie ryzykowac utraty ulubionych okularów.
Wyposazenia własciwie brak wiec trudno o opisac cokolwiek innego poza włacznikiem świateł - jest a w przypadku rapida nie jest to takie oczywiste.
jadę 45 min do pracy i dopiero zaczyna się nagrzewać w kwestii klimatyzacji również mizernie bardzo słaby nawiew
jest
Hałas, hałas, hałas - przypomina Awie z lat 70
Stosunkowo wysokie - w trasie pali stosunkowo dużo, w tym olej i no cóż płyn chłodniczy znika w do dziś niewyjaśnionych okolicznościach
Samochód nowy wart jakieś 20 000zł więc wypada beznadziejnie
Niestety pomimo nabycia nowego egzemplarza koszty napraw okazały sie stosunkowo wysokie.
- mechanizm podnoszenia przednich szyb padł pod 2 latach najpierw prawa później lewa, tylne na korbę opadają same!!!!!!!!!!!!
- klips do sładania fotel 3x wymieniany w autoryzowanym serwise
- "mechanizm" regulacji lusterem 2x na kazde lusterko
- gałka zmiany biegów - odpadła
- kierownica zniszczona po 50 000 musiałem dodatkowo obszyć skórą żeby przestała brudzić
rozrząd - wyciągnięty wymiana 2700zł w autoryzowanym serwisie
uszczelka pod głowicą
sprzęgło
w tynych drzwiach zbiera sie woda - brak słów komentarza
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 TSI 85KM 63kW