Przeniesienie napędu
: Ma 245 KM a realnie skorzystamy z 190 bo auto nie ma 4x4 i nie przekazuje mocy na drogę .
Była O2 , O3 teraz jest O4 i auto nie tyle ze mnie zawiodło w 100% lecz nie tego się spodziewałem. Skody zawsze prowadziły się Średnio ale ta miała być przełomowa nic bardziej mylnego auto jest niesamowicie podatne na podmuchy boczne w zakrętach natomiast lepiej nie hamować jak i nagle przyspieszać bo auto robi co mu się podoba myszkuje po drodze po czym systemy w sposób istnie oszalały go spowalniają . Skrzynia w S to rewelacja natomiast pozostałe tryby jazdy dzięki którym spalanie jest znośne w szczególności w mieście nie nadają się do niczego spowolnienie skrzyni ( os 2 do nawet 3 s ) i reakcja na dodanie gazu w nagłej potrzebie , skrzyżowanie szybka ,zmiana pasa ruchu są po prostu niebezpieczne . Szybkie ruszanie nie nie tym autem sam wyskoczyłem kilkukrotnie zobaczyć co się stało łomot straszliwy , a tu kola po prostu skaczą bo tracą zawsze przyczepność na mokrym to dopiero zabawa przyczyna jest brak 4x4 ( nigdy więcej auta z taką mocą bez 4x4 ) O kłopotach z elektronika i drobnymi usterkami nawet nie wspomnę . Podsumowując jak szukasz fajnego szybkiego auta Skoda O4 nim nie jest .
2.0 to nprawdę dobra konstrukcja
Miasto LAG ponadto potrafi szarpnąć w mieście ten typ tak ma . DSG z O3 było o niebo lepsze .
Słabo to bardziej rodzinne auto a nie sportowe . DCC lubi być nie przyjemne na nierównościach ( stuki ).
Nowe auto .
Sterowanie autem to ponury żart , tablet co się wiesza nie przemyślane rozwiązania to nie dawna Skoda to tabletowy śmieć .
Niestety jest słabo i to bardzo , odgłosy od nadkoli a przy 130 - 150 km/h okropne szumy opływowe .
Auto drogie dodał bym 10 max 15 tyś i miałbym auto z 4x4 i radość z jazdy a tak mam rodzinne auto z 245 KM pod maską .
Auto żyje swoim życiem , ciągłe odwiedziny ASO i coś poprawią coś nowego się pojawi .
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TSI 245KM 180kW