: Kompletny brak śladów użytkowania. Mógłbym spokojnie wkręcić kogoś, że to nowy samochód z przebiegiem dajmy na to 2 000km.
Minął właśnie rok, a ja ani przez chwilę, nie żałowałem swojej decyzji o zakupie tego auta.
2,0 TDI 150KM drogi w zakupie, ale uważam, że warto. Zaskakująco małe spalanie. DPF nie sprawia kłopotów mimo, że czasem ponad tydzień nie robię trasy. Wypala się w każdej dogodnej chwili.
Precyzyjna zmiana biegów, nie mam żadnych zastrzeżeń.
Mimo tylnej belki zamiast wielowahacza, auto prowadzi się pewnie w zakrętach. Jeśli nie traktujemy auta jak rajdowego. to nie odczuwalne.
Nie jest to klasa premium, więc jak na ten segment, oceniam bardzo dobrze.
Długo ustawiałem swoją pozycję, ale jak się udało to naprawdę odpoczywam podczas długich tras. Pomaga fotel z pamięciom ustawień.
Już po dwóch kilometrach nawet przy minus 15 stopniach zaczyna grzać. Podgrzewane fotele i przednia szyba to dodatek za 1200zł i gorąco polecam
Jak na tą klasę rekordowo dużo miejsca.
Mogło być lepiej. Silnika nawet nie słychać zbyt głośno, ale przy prędkościach powyżej 150km/h zaczynają się czumy jak przy uchylonym oknie
Komputer pokładowy mojej Octavii zaniża wartość spalania o 10% czyli przeważnie o pół litra. Podaję spalanie rzeczywiste a nie za wskazań komputera. 4,2 litra osiągnięte na odcinku 300km na Mazurach przy ultra delikatnej jeździe. Przez rok eksploatacji o 37 000km średnie rzeczywiste spalanie to 5,8.
Za bardzo dobrze wyposażony egzemplarz cena w okolicy 110tys to bardzo dobra oferta. Chcąc doposażyć tak BMW serii 3 trzeba zapłacić 200tys zł.
Brak
Niestety nie obyło się bez problemów. Przy 15tys km wymieniono łożysko koła (lewy przód). Dziwna sprawa, ale serwis nie robił problemów.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI 150KM 110kW