Auto jest dla mnie częściowo narzędziem pracy wyjazdy Ulm w Niemczech a potem Francja Dijon i Tours tak wiec kilometry lecą dla tego disel a nie benzyna. Octavia jest pierwszym autem tej mark jaka jest moja opinia auto przereklamowane o ile na trasie spala dajmy na to , że normalnie to w mieście jest to wynik kiepski. Autem przejechałem 83 tys km co się do tej pory stało wiec: 1. uszkodzone światła ( stop ) 2. radio 3. zatarła się turbosprężarka 4. modułu sterujący przepustnicą 5. 3x przekaźniki 6. Niskiej jakości powłoka lakiernicza odpada również w miejscu łączenia dachu z słupkami ( korozja na dachu i masce ) 7. szwankujące czujniki parkowania ( Uwaga nie polegamy na nich ) wymieniane 2x 8.klimatyzacja zamontowana w Skodzie Octavii nie jest zbyt wydajna w sumie jak kierowca ma dobrze to ci z tyłu nie.
Kolejna wadą jest utrata wartości ja za swoją Elegance dałem 85 tyś zł a teraz jest warta ok 50- 56 tyś zł . Tak wiec jak toś ma ochotę na Skode i poznać mechanika to bardzo proszę ja nie skuszę się ponownie na ta markę.
Dosyć głośny , mało elastyczny. Spalanie w trasie ok ale w mieście zimą fatalne
kiepska
Prosto i czytelnie