: Silnik bajka do tego lekka konstrukcja powoduję że jazda octavią daję prawdziwą przyjemność, a wyprzedzanie jest naprawdę bezpieczne
Za te pieniądze według mnie ciężko znaleźć konkurencję, osiągi, spalanie i komfort naprawdę na duży plus. Co mi przeszkadza to słabe wyciszenie przy wysokich prędkościach
Świetne osiągi, małe spalanie w tym wypadku diesel nie ma sensu
Ręczna skrzynia działa bardzo dobrze, precyzyjna
w wersji 1.8 tsi mamy wielowachacz z tyłu, prowadzi się pewnie, nie ma sytuacji stresowych
dobra widoczność, łatwość parkowania
wszystko na swoim miejscu
brak zarzutów, działa poprawnie, ale to prawie nowy samochód, nie wyobrażam sobie innej sytcuacji
w tej klasie samochodów raczej nie ma konkurencji
silnik 1.8 jest cichy a w trakcie przyspieszania ma przyjemny dźwięk, przy wyższych prędkościach niestety dość duży szum
Jak na takie osiągi spalanie samochodu jest rewelacyjne, oczywiście jeśli ktoś zamierza z pod każdych świateł wykorzystywać 180km to pewnie nie zejdzie poniżej 11 l/100km, ale przy normalnej jeździe spalanie na poziomie 8,5 l/100km w przewadze Miasto jest realne
za dobrze wyposażoną wersję elegance z ksenonami ,światłami led, itp z ekonomicznym i dynamicznym silnikiem oraz z przedłużoną gwarancją do 120 tys km 4 lata, zapłaciłem 87 tys zł. uważam że to bardzo udany zakup
przy przebiegu prawie 60 tys zero usterek, nawet drobnych
brak