: Jej desing. Octavia naprawdę może się strasznie podobać
Autko godne polecenia. Jako jedne z nielicznych w VAT-1 jest 5osobowe. Mam je w wersji Ambition z Pakietem Active. Wyposażenie super: tempomat, dwustrefowa klima, dotykowe radio, alu, pełnowymiarowe dodatkowe koło. Za te cene godna polecenia.
140 KM w trasie idealne, w mieście gdy nie używa się turba też jest wystarczające. Spalanie w trasie ok 5.5l, po miescie 6.6l (wg komputera). Jednak dla mnie spalanie nie jest najważniejsze. Jak jest pusto w baku to poprostu trzeba nalać. Jak w każdym aucie
Chodzi płynnie. Fajnie że przy takiej niskiej pojemności jest 6 biegów.
Prowadzi się przywidywalnie. Niestety nie ma możliwości ustaniewnia kultury pracy układu kierowniczego (w mojej wersji), ale poza tym jest okej
Przód - bardzo dobrze, duża szyba, cienkie słupki A i B.
Tył - nie ma widoczności. W lusterku wstecznym nic nie widać.
Kufer idealny. zmieści się wszystko.
Klima wieje. Dwustrefa działa fajnie. Po 1.5 roku działa bez zastrzeżeń. Nie ma do czego się przyczepić.
Dla wszystkich dużo miejsca. Mimo że jestem niski (170cm) i mam blisko fotel do wszystkiego jest równie dobra dostepność jak dla kogoś wysokiego. (szwagier 190)
Na autostradzie szału nie ma. Jak w każdym aucie. W mieście jest dobrze.
Pierwszy przegląd po 30 tys km. Spalanie w normie. Opony klasyczne. To daje przystępne ceny wymian.
Za te cene nic lepszego nie kupisz. Octavie 3 można porównywać bardzo dobrze do Insigni, Mondeo mk3 (nie wiem jak te nowe) czy Kii optima (wszystkimi jeździłem) i na tle ceny do jakości wychodzi bardzo dobrze
17tys km nabite do tej pory nic sie nie stało
17tys km nabite do tej pory nic sie nie stało