Ocena kierowcy - Skoda Octavia III Kombi

Rok produkcji 2014
Okres użytkowania: 1 rok
Skoda Octavia III Kombi 2.0 TDI CR DPF 150KM 110kW 2013-2015 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Silnik : najwiekszym plusem auta jest jego moc i elastyczność, zaden inny 2.0 diesel ni daje mu rady.
całokształ dam jako średni, a czemu to wyszczegolnie poniżej w każdej kategori.
Jesli chodzi o moc to czuć wysoki moment i 150KM, u mnie opony na przedniej osi wytrzymują niecały sezon, a robie rocznie 60 tys km. przy 88 tys km zimny silnik oddaje dziwne dzwięki od strony rozrządu, myslałem, ze to dwu mas, ale jest z drugiej strony, wygląda, na to, ze dzwonią zawory na 1 cylindrze, na ciepłym silniku tego nie ma.
bez zastrzeżeń, dziła jak powinna
auto jest twarde, nie chwieje budą przr szarpaniu kierownicą, jeżdziłe Super ostatnio i tam czuć mase auta.
komfort zerowy, słabo wytłumiona, strasnie syczy wiatr prze uszczelki, jak biore znajomych z firmy z Niemiec z lotniska to zwracają na to uwagę, także nie jestem jakoś na to uwrażliwiony, nie wiem czy nie ma cieńszych szyb. kolega ma słuzbowego Mercedesa C i ze zniżakmi w salonie wyszedł tylko troche drozej od octavi kombi 2.0 w sredniej wersji wyposazeniowej
niby simply clever, a prosze nalać płynu do spryskiwaczy, przeszkadza drut do potdtrzymania klapy, żenada. duzy bagaznik na plus,
przez pierwsze 3-4 miesiace miałem problem z parujacą szybą, ponoć mam czujnik który to wykrywa, ale jakoś nie działa, z starych autach po właczeniu klimy para z okna schodziła w maks 10 s, tutaj czekałm 5min! po deszczach i myjni, stoi woda na uszczelce drzwi, także jak sie otiwera drzwi do sie robi mały wodospad ;) ciekawe kiedy korozja wyjdzie.
miejsca dość duzo jak na ten segment, porównywalnie do NOwego Mondeo
wiecej opisane w komforcie, szumy opon, i wiatru na słupkach
chyba dobrze poza aktualnie klekotaniem zaworów na zimnym silnku, zero awarii,a przegladay co 30 tyskm + dolewka oleju około 2,5l na 30 tys km.
najtansza octavia kosztuje z 49 tys, a moja w dieslu, wersja ambition_ pakiet fresch to chyba a 98-102 tyś bez ksenonów, felgi 16 to troche przesada
rzdio mi sie zawiesza czasem.
narazie brak, zobaczymy co wyjdzie na przegladzie ( patrz klekotanie na zimnym silnku)

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI CR DPF 150KM 110kW [l/100km]

5,8