Poprawny samochód z całkiem niezłym wyposażeniem (wersja Elegance) i dużą ilością miejsca w środku jak i bagażniku.
Silnik elastyczny o dobrej mocy
, dobre zachowanie podczas wyprzedzania, aczkolwiek pali więcej paliwa jak i oleju w porównaniu do poprzedniej jednostki o mocy 140 KM.
Bez zarzutów
Bardzo dobrze z dendencją do podsterowności być może to zasługa ciężkiego silnika diesla.
Dobrze choć fotele w jasnym kolorze mają materiał, który powoduje nadmierne pocenie się nóg oraz pośladków podczas dłuższej podróży.
Nie mam uwag.
Czasem zdarza się że układ wentylacji zawiesza się co przejawia się pracą na wysokich obrotach i chłodzeniem do temperatury poniżej zadanej przy pracy automatycznej.
Bardzo dobra jak na klasę auta.
Dosyć głośno przy prędkościach autostradowych czyli w moim przypadku około 150 km/h według GPS.
Średnio pali 5,8 l przy jeździe codziennej 240 km autostrada i 60 km drogi lokalne. Przy spokojnej jeździe czyli 70 -90 km/h można zejść w okolice 4,0 l.
Bardzo dobrze choć zdarzają się drobne wpadki o czym poniżej.
Przy obecnym przebiegu wymieniono na gwarancji: dźwignię hamulca ręcznego- odpadł guźik zwalniający hamulec, gałkę zmiany biegów- krusząca się skóra oraz prowadzenie pasa bezpieczeństwa w słupku B, który nosił wyraźnie ślady przetarcia od pasa, dodatkowo uszkodziło się pokrętło od sterowania komputerem pokładowym na kierownicy-wykruszył się kawałek plastiku ale jeszcze nie reklamowałem. W poprzednim modelu tych usterek nie doświadczyłem pomimo przebiegu 200.000 km w ciągu dwóch lat.
Brak
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI CR DPF 150KM 110kW