SAMOCHÓD NA POLSKIE DROGI SZCZEGÓLNIE ZIMĄ. CZASEM MAM WRAŻENIE ŻE WSZYSTKIE SYSTEMY BEZPIECZEŃSTWA WYKLUCZAJĄ SIĘ Z NAPĘDEM 4X4, MIAŁEM OKOŁO 30 INNYCH SAMOCHODÓW I CHYBA NIE KUPIĘ JUŻ SAMOCHODU Z NAPĘDEM NA JEDNĄ OŚ, TO NIE LIMUZYNA LECZ "FAJNY" SAMOCHÓD NA RÓŻNE WYPRAWY I DO CODZIENNEJ PRACY, ZAKRĘTY MOŻNA POKONYWAĆ Z OGROMNĄ PRĘDKOŚCIĄ I JEST BEZPIECZNIE,
Wyjątkowo dynamiczny ale "traktorowaty" 2,0TDI 140KM, przesiadłem się z SUPERB 1,9 TDi 130 KM i mam wrażenie że był lepszy.
Jest dobrze lecz zawszwe jest jakieś ale ... mam kilka Renaultów i bardzo płynnie zmieniają biegi a Skoda niestety szarpie.
Rewelacja, szczególnie biorąc pod uwagę wszystkie systemy bezpieczeństwa i ten napęd 4x4 który włącza się nadwyraz często. ESP jest dobrze wyważone. Hamulce rewelacja. Mankament - amortyzatory w dół za niskie.
Trochę przeszkadają śrfodkowe słupki, czujniki cofania i parkowania rewelacja.
Wszelkie włączniki i wskaźniki na miejscu, śwetny komputer pokładowy, dużo schowków i poręcznych uchwytów,
Super !!!
Przód bez uwag tył trochę gorzej.
Auto jest głośne !!! Jest wysokie i ten silnik - po prostu głośny - ponad przeciętnie. Nie szumią szyby, drzwi czy uszczelki tylko silnik i układ jezdny. Fabia była cichsza.
Pali 8-9 litrów ON w mieście, około 6 litrów trasa do 100 km/h; 7,5 l 130-140 km/h; autostrada 10-11l 180-200km/h
Przegląd olejowy w SUNNY Poznań niecałe 700 zł (P.S. bardzao dobry salon)
W STANDARDZIE PEŁNE WYPOSAŻENIE, DUŻO PRZYDATNYCH GADŻETÓW, NIC SIĘ NIE PSUJE, TANIE PRZEGLĄDY,
Narazie nic się nie zepsuło!
Brak.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI CR DPF 140KM 103kW