: Mimo wielu negatywnych opinii w naszym egzemplarzu. Być może dlatego, że była to sztuka z polskiego salonu, a nie zachodni szrot.
: Wszystko w tym aucie mi pasowało.
Auto w mojej rodzinie było od przebiegu 100 tys. km i przeżyło w niej 13 lat i 160 tys. km. Niestety w końcu miałem nim kolizję i do dziś żałuję, że go nie naprawiłem tylko sprzedałem uszkodzonego.
Jak dla mnie w zupełności wystarczająca dynamika. Dzięki dosyć małej masie te 140 koni dawało frajdę. Nie jestem wyznawcą 200-konnych silników, którymi i tak większość czasu potem spędza się w korkach.
Miałem przyjemność jeździć 5 autami z automatycznymi skrzyniami dwusprzęgłowymi, w żadnym innym aucie nie czułem takiego zadowolenia z doboru biegów. Skrzynia bardzo żwawa, niezamulona, generalnie mająca dobrą opinie. Nic tylko wymieniać olej co 60 tys. km i cieszyć się płynną jazdą.
Świetne prowadzenie.
Samochód był przez 12 lat garażowany, nie było ani grama rdzy. Absolutnie polecam kolor lakieru Sahara Beż, bardzo estetyczny, bo w ogóle nie widać na nim brudu. Zdarzało się, że z zewnątrz samochód był rok niemyty.
Wzór dla współczesnych projektantów samochodowych.
Fotele mogły być nieco bardziej dopasowane. Poza tym radio, klima, ręczny, uchwyty na kubki, schowki-wszystko to tworzyło zgraną całość. W tym samochodzie czujesz się jak w domu.
Grzał świetnie, klimatyzacja lekko niedomagała, lecz było to raczej spowodowane zaniedbaniem i najprawdopodobniej lekkiej nieszczelności układy. Lecz 1000 km trasy w letni upalny dzień można było zrobić bez problemu.
Nikt nie miał prawa czuć się klaustrofobicznie, powiedziałbym nawet, że czułem się na fotelu kierowcy nieco sportowo.
Jedyne co słychać to piękny warkot dwulitrowego TDIka. Szumów nawet przy 170 km/h nie słychać.
Tylko lać paliwo i jeździć.
Auto z kompletnie innej epoki. Gdyby nie kolizja, sprzedaż kompletnie nieopłacalna.
Raz tylko miałem problem z gwintem siłownika klapy, ale dobra flaszka i fach w ręku znajomego tokarza załatwiła sprawę. Z tego miejsca go pozdrawiam!
Jedyne co to tuż po zakupie w 2011 roku po 130 tysiącach (trochę wcześnie) trzeba było wymienić dwumasę. Poza tym nic.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI PD 140KM 103kW